V soboto, 24. maja, je bila v Volčjem Potoku v organizaciji Lions kluba Domžale, Kamnik in Komenda prireditev z naslovom Tečem, da pomagam.

Tecem da pomagam 070

Dobrodelna akcija Tečem, da pomagam je največja vseslovenska Lions akcija, ki jo organizirajo Lions in Leo klubi po Sloveniji. Posebnost teka je tek z zavezanimi očmi, ki udeležencem omogoči posebno izkušnjo slepote in gluhote. Na tak način Lionsi skrbijo za del njihovega poslanstva, ozaveščanje o problematiki slepih in slabovidnih.

Zbrana sredstva so donirali Zavodu za slepo in slabovidno mladino Ljubljana in sicer za nakup posebnega komunikatorja, ki omogoča lažjo komunikacijo otrokom z motnjami vida in sluha. Potrebujeta ga varovanca Zavoda: deklica in deček iz Domžalske občine. Cena komunikatorja je 5.000 eur in k temu znesku organizatorji dobrodelnega teka želijo prispevati po najboljših močeh.

V sklopu Tečem, da pomagam se je teklo na 3 km in 5 km. Za člane Centra športnikov s posebnimi potrebami Vidim cilj, pa je bila pripravljena krajša proga. Otroci Centra Vidim cilj so se skupaj s starši in spremljevalci tudi na ta način udeležili dobrodelnega teka.

Tecem da pomagam 019

Po teku smo šli na sprehod po Arboretumu in si ogledali prazgodovinske lepotce - dinozavre.


( 0 Glasov )

Prijava



Donacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik