Napaka
  • Napaka v nalaganju podatkov.

V petek, 24.6.2011, je v Celju potekal že 20. mali maraton državnosti. Skoraj tik pred startom sem se za ta tek odločil tudi jaz.

20_mali_maraton_drzavnosti_03 20_mali_maraton_drzavnosti_02

Še pri kosilu nisem vedel, ali bom šel ali ne, nato pa je padla odločitev. Gremo. Malo za trening, malo za preizkus. Mogoče ravno zaradi tega, ker je bilo slabo vreme. Vročina mi nekako ne sede najbolj, dež pa ni ovira. Sicer pa je okli 17.ure itak nehalo deževati. Ostalo je oblačno in prijetnih 14 stopinj za tek. Sveže, a vseeno malce preveč soparno...

Vseeno sem okoli 17. ure šel od doma, parkiral pred Zlatorogovo dvorano v Celju in šel na prijavno mesto ter se prijavil. Super. Dobil sem štartno številko 291. Imel sem ravno dovolj časa, da sem se še primerno ogrel in namestil številko... Potem pa se je začelo. Štart točno ob 18. uri. Super, pa gremo malo gore in dole... Profil proge je bil daleč stran od idealnega, ali po domače povedano, takšnega, ki bi zagotavljal rekordne čase. Celotna trasa je en sam hrib. Prične se s štartom v hrib, pa malo dol, pa kakšen kilometer po ravnem, pa spet gor, pa gor, pa gor, pa malo dol, pa gor in obrat in jovo na novo gore, dole, do konca. Pa kaj! 

20_mali_maraton_drzavnosti_01

Od začetka sem se malo šparal, kasneje pa sem dodal malenkost gasa in kilometri so kar leteli... Bil sem presenečen, ker sem tiste najboljše srečal tam nekje med petim in šestim kilometrom, to je pomenilo, da so le dober kilometer in pol pred mano...  Tam nekje v Runtolah je bil obrat sredi ceste in sledila je pot nazaj. Po istih cestah, še vedno gor in dol. Kar na enkrat sem se znašel še v zadnjim vzponu in nato po hribu navzdol do Zlatorogove dvorane, v cilj. Ja, šel sem v cilj, saj sem se odločil za krajši tek (uradno 10,5 km a mi je moj garmin izmeril 10,75 km), tisti, ki pa so tekli mali maraton, pa so krenili še v drugi krog. Moja ura se je ustavila pri 0:53:27, kar je pomenilo skupno 43. mesto in 8. mesto v kategoriji Moški od 30-39. Povprečni čas sem imel 4:57 na km. Super. Vse je bilo super. Glede na to, da se je nabralo kar 159 metrov višinske razlike, sem izjemno zadovoljen tudi s časom. Ponekod sem laufal skoraj kot nor, na koncu premagal samega sebe in tudi veliko ostalih tekmovalcev. 

20_mali_maraton_drzavnosti_04_profil

Proga je razgibana, zanimiva in dokaj zahtevna, a je prav to tisto, ki na koncu vsem naporom med tekom daje poseben čar in zadovoljstvo!


( 1 Glas )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Nedavne dejavnosti

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik