V soboto, 3. septembra, je Društvo maratoncev in pohodnikov Celje organiziralo že 27. ultra maraton Celje - Logarska dolina, ki je štel za evropski pokal (75 km) in Alpe Adria pokal. Ob 6. uri so tisti, ki so se prijavili na 75. kilometrsko razdaljo, štartali na trgu Celjskih knezov pred zgradbo Mestne občine Celje. Po besedah organizatorjev je bilo na startu nekaj čez 200 tekmovalcev. 

Ultramaraton Celje-Logarska dolina 2011

Tudi letos sem si ogledal tekmovalce, ki so tekli mimo druge okrepčevalnice, torej pri mostu čez Savinjo v Latkovi vasi oziroma Šempetru. Do sem so pretekli že dobrih 17 kilometrov, kar je še vedno kratka razdalja v primerjavi s ciljem. Prvi je bil na tem mestu po moji uri že ob 7:09, torej eno uro in devet minut po štartu. Po prihodu prvega so mu kot v gosjem redu (seveda nekateri z večjimi časovnimi zaostanki) sledili še drugi. Uro in deset minut za prvim so se na okrepčevalnici pojavili še zadnji trije tekmovalci. Za njimi pa se je pripeljal še motorist z označbo Konec maratona.

Kot je razvidno iz rezultatov na spletni trani Društva maratoncev, je prvi na cilj, po pretečenih 75. kilometrih, prispel ljubljančan Rems Marko, ki je za celotno progo potreboval 5 ur 47 minut in 44 sekund. Pri ženskah pa si je zmago pritekla mežičanka Cokan Simona, ki je progo 75. kilometrov pretekla v času 7 ur 05 minut in 39 sekund. Čestitke in kapo dol pred vsakim, ki je premagal celotno progo ter seveda tudi čestitke vsem ostalim na krajših razdaljah...

V spodnji galeriji najdete nekaj fotografij z okrepčevalnice v Latkovi vasi (Šempetru).

Če se kdo najde in želi, da njegovo sliko umaknem s spleta, ali pa jo želi imeti v večji resoluciji, naj mi sporoči na e-mail gregor.strakl (at) gmail.com.


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik