Napaka
  • Napaka v nalaganju podatkov.

Baterija v moji tekaški uri Garmin Forerunner 305 je bila izrabljena do tem mere, da z vklopljeno uro ni bilo več možno preteči več kot približno 8 km. Glede na trenutno stanje mi nikakor ne kaže nakup nove, zato sem se odločil za menjavo baterije.

V osnovi je Garmin FR305 narejena tako, da se baterije ne da zamenjat, a sem si s pomočnikom Googlom pomagal in z iskanjem našel rešitev.

Potreboval sem novo baterijo 3.7V. To sem našel na eBayu, sicer je samo 700mAH in zanjo vključno s poštnino odštel približno 10,00€. Nato sem potreboval lepilo, ki tesni. Odločil sem se, da bom zalepil kar s Kentovo črno tesnilno lepilno maso. Potreboval sem tudi spajkalnik in izolirni trak, ter na koncu še vezice.

Nekaj ​​dni po naročilu baterije me je ta že čakala na pošti. Lotil sem se dela. Previdno sem odprl uro, za kar sploh ni bilo nobenih težav. Zgleda, da je obstoječe lepilo že malo popustilo in uro sem enostavno odprl kar s prsti. 

Menjava baterije FR 305 002 Menjava baterije FR 305 004

Nato sem odstranil baterijo, odrezal črno in rdečo žico čisto ob bateriji, da sem pustil dovolj dolgo žico za povezavo z novo baterijo. Povezal sem žice skupaj in jih zvaril s spajkalnikom ter povil z izolirnim trakom. Nato sem vstavil baterijo in za kratek čas zaprl uro, samo toliko, da sem sprobal, če je pravilno povezano. Ura se je takoj vklopila. Torej je sledilo samo še lepljenje...

Z zobotrebcem sem nanesel tesnilno lepilno maso na rob odprte ure. Ko je bilo vse primerno namazano, sem zaprl uro in z jo vezicami močno povezal ter jo pustil, da se povsem posuši in zlepi. Sicer se Kentova tesnilno lepilna masa posuši v približno 15 minutah, a sem uro v takšnem stanju pustil čez noč.

Menjava baterije FR 305 012

Zjutraj sem odstranil vezice in priklopil uro na polnjenje. Takoj se je pokazal simbol za polnjenje. Ko je bila napolnjenja, sem jo seveda šel takoj preizkusit s tekom. Vse deluje v najlepšem redu. Delovanje ure in s tem baterije ponovno zdrži približno 9 ur.


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Nedavne dejavnosti

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik