Napaka
  • Napaka v nalaganju podatkov.

V soboto, dne 04.08.2012, se je s startom ob 17. uri pod trojanskim klancem v kraju Polšina pričel 8. tek na relaciji IZLAKE – ZAGORJE OB SAVI na 10,5 km dolgi progi. Tek, ki ga organizirata Zavod za šport občine Zagorje in Športno društvo Izlake, je hkrati namenjen v počastitev občinskega praznika občine Zagorje ob Savi in šteje za Štajersko Koroški pokal 2012.

Lahka proga z dvema minimalnima vzponoma se vseskozi rahlo spušča po cesti Polšina – Izlake – Kisovec – Zagorje ob Savi. Progo sem poznal že od lanskega leta in tokratni izziv mi je bil priteči v cilj hitreje kot lani. Čeprav sem takoj po prijavi vedel, da bo glede na tamkajšnje vremenske razmere (vroče, sončno, 32oC) to nemogoče.

Po opravljenih prijavnih formalnostih v Zagorju so nas tekače z avtobusi pripeljali na startno mesto v kraj Polšina. Tudi letos so bili organizirani trije avtobusi, a letos sem se usedel na zadnjega. V Polšini je bilo ravno dovolj časa za rahlo ogrevanje in po ogrevanju sem že švical kot konj. Še pred štartom sem srknil kozarec vode pri okrepčevalnici na štartu in bil pripravljen na moj naslednji tekaški podvig.

Tek_po_Zagorski_dolini_2012_01

Postavil sem se na rep kolone in počakal na štartni pok, ki ga je po uvodnih besedah izstrelil menda podžupan. Nisem videl, pa tudi poslušal nisem njegovih besed. In smo začeli teči. Mogoče zame in za vročinske razmere malo prehitro, a je kar šlo. Skoraj podobno kot lani. Začetek zelo obetaven, a je vročina naredila svoje. Tempo prvih treh kilometrov nekje v rangu mojih zmogljivosti 4:50 na km. Nadaljevanje počasnejše. Drugi trije kilometri v tempu 5:05, zopet vročinska kriza pri sedmem in osmem kilometru, kjer je bil tempo komaj 5:30, nato pa zadnja dva kilometra v tempu 5:12. Pravzaprav se zadnji del poti niti nisem naprezal preveč in sem lepo držal tempo simpatične tekačice ob mano. 

Pač mi taokrogli in tatežji tekači težje premagujemo vsak kilometer, če pa je tu še vročina, kot je bila v Zagorju, je pa itak vsak kilometer zmagovalni. Drugače sem s samim tekom zadovoljen. Uradna ura mi je namerila čas 00:53:48.1, kar je zadostovalo za 143. mesto v absolutni razvrstitvi med moškimi in 39. mesto v kategoriji moški D (od 40-49 let). Ja, prav ste videli. Tečem že med atletskimi vetarani! Sicer lanskoletnega časa nisem izboljšal (lani 00:52:53.9), je pa boljša skupna uvrstitev.

Letošnji najhitrejši tekač, Ogrizek Severino, je progo pretekel v času 00:35:21.1, kar je tudi slabši rezultat kot lani.

Organizacija super, v teh vremenskih pogojih so poskrbeli še za dodatno okrepčevalnico, tako da so bile tri in tudi domačini so super, saj so nam pripravili celo dva tuša. Edini minus pade na štartne številke. Mi, ki se bolj potimo, ne moremo imeti na sebi številke iz nekakšnega eko papirja. Tako kot mnogim tekačem, je tudi meni povsem razpadla in še sreča, da sem si zapomnil svojo štartno številko, da sem jo v cilju lahko sporočil.

Uradni rezultati so objavljeni na spletni strani ŠD Izlake.

Če bo vse po sreči, se bom tega teka udeležil tudi prihodnje leto.


( 1 Glas )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Nedavne dejavnosti

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik