Napaka
  • Napaka v nalaganju podatkov.

Ker smo bili za vikend 18.9.2011 v Izoli na Taboru, jaz pa sem si zaželel lahkotnega teka, sem se udeležil tekaške prireditve Euromarathon. To je zanimiv čezmejni polmaraton ob jadranski obali, ki poteka od slikovitega mesteca Milje v Italiji do pristanišča Koper v Sloveniji.

Prijavo sem opravil kakšen dan preden smo šli na Tabor ZDSS v Izolo. Vse lepo splanirano in pripravljeno. Do tekme sem ob morju samo počival, brez teka. Nato pa v nedeljo zjutraj spakiral stvari v avto in se odpeljal v Koper. Parkiral sem za tržnico in tam so bili pripravljeni avtobusi, ki so nas popeljali na start v Milje. Ker številke še nisem dvignil, kot večina tekačev, smo imeli dovolj časa, da smo to opravili v samem centru Milj. Dobil sem številko 316. Do starta ob 9:30 je bilo skoraj preveč časa. Samo pripravit se je še bilo treba in oddati prtljago.

Euromar-0095  Euromar-0098

Čeprav je bilo zjutraj oblačno, se je pred startom sonce že postavilo na svoj horizont in začelo pripekati. Takoj sem si rekel, da gremo lepo turistično na pot, saj sovražim vročino. Razmišljanja o kakšnem hitrem teku je bilo na hitro konec. In res, začel sem povsem na začelju. Le redki so bili še za mano. Od začetka je še bilo nekaj sence, a dolgo se ni dalo ovinkariti po cesti in iskati senco, saj je preprosto ni bilo. So pa zato bile okrepčevalnice na vsake cca. 4 km. Pohvalno!

Začetek je bil na obali v Miljah. Nato smo opravili skoraj 1,5 km poti po mestecu in tekli ponovno mimo samega mestnega jedra. Pot se je nadaljevala ob obali proti Slovenski meji. Prva polovica poti je več ali manj ravna z izjemo dela pri Lazaretu, ki je strm. Po prehodu meje med Italijo in Slovenijo pa pot teče v hrib, mimo vinogradov, nato mimo obmorskega letovišča Ankaran, mimo pristanišča in industrijske cone, trase stare Parencane in na koncu skozi mestno jedro Kopra. Cilj je bil pri Taverni, starem skladišču soli iz 15. stoletja na robu srednjeveškega starega mestnega jedra, ki je sedaj prirejena v prireditveni prostor. 

Euromar-0103  Euromar-0241

Po pričakovanjih sem opravil s tekom povsem rekreativno. In tudi izmerjen čas je bil najslabši od vseh mojih tekmovalnih polmaratonov, ki sem jih pretekel: 2 uri 7 minut in 12 sekund. Pa kaj, tečem za sebe in svoje počutje. Zasedel sem 285 mesto od 341 tekačev.

Bilo je peklensko vroče, saj je termometer v bližini cilja kazal kar 29oC! Bilo je ... vroče kot pri norcih, dva konkretna klanca - sploh tisti na Debeli rtič je direkt za v Vojnik, a sem ga pretekel. Počasi pa ziher. Sprehajal sem se kasneje, ko res ni bilo niti kančka sence več.

Euromar-1262

Organizacija odlična! Poskrbljeno je bilo tudi za tuše, ki so bili v kontejnerjih, na voljo je bila garderoba in dobili smo bon za malico. Mimogrede, tako malo porcijo testenin poje naša Ula brez problema. Na cilju je bilo poskrbljeno tudi za masaže tekačev. A si je nisem privoščil, ker po tako turističnem teku me pa res ne more nič boleti. Na hitro sem zmazal testenine in se odpravil nazaj v Tabor ZDSS.

5. Euromarathon je bil zame le rekreativni trening in del priprav za ljubljansko polovičko! Le upam, da tam ne bo tako vroče...

 

 


( 1 Glas )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Nedavne dejavnosti

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik