Napaka
  • Napaka v nalaganju podatkov.

Zadnja nedelja v oktobru je že nekaj let rezervirana za tek na Ljubljanskem maratonu. Datum je bil 27.10.2013. Tudi letos sem se podal na dva kroga in s tem na čisto pravi maraton 42.195 metrov.

Ljubljanski maraton 2013 001

Po lanskoletnem mučenju v mrazu je letos vreme omogočilo skoraj pravo tekaško vzdušje z množico navijačev. No vsaj kazalo je, da bo idealno, a je kasneje začel pihati veter... 

Pa gremo od začetka...

Poti v Ljubljano ne bom opisoval, ker jo že znamo na pamet. Prav tako ne bom pisal o dvigu štartne številke, saj smo imeli v četrtek in petek dvodnevno delavnico v Ljubljani in sem jo takrat prevzel.

Ker sem letos tekel v Adidasovi tekaški šoli, sem se udeležil skupnega fotošutinga v Tivoliju, nato pa sem se ogrel sam. Tekel sem do avta, se spreoblekel v 'svojo' tekaško opremo - na fotošutingu smo imeli vsi Adidasove majice - in z ogrevanjem nadaljeval do štartnih boksov. Med samim ogrevanjem sem pretekel skoraj 4 km v dobrih 40 minutah. Nato pa na štart. Poiskati boks za tek maratona 4 ure. In tam najdem istega zajčka kot lansko leto ZdravkoC (Zdravko Čufar). Takoj sem vedel, da se tole ne bo končalo po planih. Kadarkoli sem mu hotel slediti, mi ni nikoli uspelo.

Pa se je začelo, za naš štartni boks skoraj 12 minut po štartu najboljših. Prvi kilometer absolutno prehiter (5:03), a nisem takoj želel zgubiti zajčka. Nato se je tempo malo umiril, a še vedno smo tekli malenkost hitreje kot za končni čas 4 ure. Kilometri so tekli kot nori. Ha hu, energija je tu. Vneto sem sledil zajčku oziroma bil nekje v njegovi bližini. Včasih malo spredaj, včasih malo zadaj. Nato pa sem na 31. kilometru popustil. Zajček je šel naprej s svojim tempom, jaz pa sem zaostajal. Vsak kilometer v nadaljevanju je bil glede na plan za minuto počasnejši. Ne vem kaj je šlo narobe, a tempa nisem mogel več držati. Tako sem na koncu zaostal za 10 minut od planiranega 4 urnega teka. Ura se je ustavila pri 4:10:40.

Volkswagen 19. Ljubljanski maraton

Kljub temu sem zadovoljen s svojim tekom. Nenazadnje sem za 7 minut izboljšal lanskoletni dosežek in s tem postavil svoj trenutni PB v maratonu.

Bilo je fenomenalno.

Moj drugi uradni maraton, a definitivno ne zadnji!

Volkswagen 19. Ljubljanski maraton 1356

Letos s sabo nisem imel svojih navijačev, zato je spodnja fotogalerija sposojena s spleta.


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Nedavne dejavnosti

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik