Napaka
  • Napaka v nalaganju podatkov.

V soboto sem se udeležil teka po Zagorski dolini, ki je bil že 7. po vrsti. Itak, da moj prvi, drugače bi o njem že brali na naši strani.

7_tek_po_zagorski_dolini_01  7_tek_po_zagorski_dolini_02

Tek, ki ga organizirata Zavod za šport občine Zagorje in Športno društvo Izlake, je hkrati namenjen v počastitev občinskega praznika občine Zagorje ob Savi in šteje za Štajersko Koroški pokal v tekih 2011. Tek na relaciji Izlake – Zagorje ob Savi na približno 10,5 km dolgi progi je bil izveden v soboto, dne 6. 8. 2011 s startom ob 17. uri pod Trojanskim klancem, v kraju Polšina in ciljem pri tržnici "Pod uro" v Zagorju.

Lahka proga z dvema minimalnima vzponoma se vseskozi rahlo spušča po cesti Polšina – Izlake – Kisovec – Zagorje ob Savi. Dobro, lahka proga... Res je, da se je pot ves čas rahlo spuščala, a še zdaleč se mi proga ni zdela lahka in vsak premagan korak je uspeh zase. Seveda je k temu pripomogla tudi vročina. A bo že končno kak tekmovalni tek v hladnejšem vremenu?

Na poti so sicer bile okrepčevalnice. Prva že takoj na štartu, saj je bil štart v kraju Polšina, kamor so nas tekače z avtobusi pripeljali na startno mesto že dobre pol ure pred štartom. No, bili so trije avtobusi, jaz pa sem se usedel že na prvega. Druga okrepčevalnica je bila v Izlakah, po pretečenih dobrih treh kilometrih. Vročina je bila prava in po grlu sem zlil izotonični napitek, po glavi pa mi je stekla voda, s katero sem se polil. Na šestem kilometru sem izkoristil 'ilegalno' okrepčevalnico in se zope malo ohladil po glavi. Naslednja okrepčevalnica je bila na sedmem kilometru v kraju Kisovec. Zopet tuš po glavi in kratek požirek po grlu. Žeje res nisem čutil, saj sem pred samim tekom dovolj pil in hidracija ni bila težava, temveč vročina. Na cilju pa je bila še zadnja okrepčevalnica, kjer je bilo na voljo poleg vode in izotoničnega napitka tudi sadje.

Začetek zelo obetaven, saj sem se ogrel v senci. Tempo prvih treh kilometrov nekje v rangu mojih zmogljivosti 4:50 na km. Nadaljevanje počasnejše. Vedel sem, da bo vročina naredila svoje in tempo sem spustil. Najbolj sta se mi vlekla sedmi in osmi kilometer, kjer me je vročina že dobro zdelala, tempo je celo padel na 5:30. Ves čas sonce od zadaj, temperatura vsaj 26 stopinj, zelo malo sence, ki pa sem jo izkoristil in zaradi vijuganja mogoče izgubil še kakšno sekundo, a je bilo malenkost udobneje v senci. Tabla Zagorje se je hitro prikazala in že sem bil v devetem kilomeru. Najhitrejši je bil zadnji del, zadnjih 500 metrov, kjer sem imel tempo celo 4:20. Množica navijačev, ciljna črta in izkoristek vseh rezerv sta pripomogla do tega. Ura se je ustavila na 00:52:53.9, kar je zadostovalo za 148. mesto v absolutni razvrstitvi med moškimi in 33. mesto v kategoriji moški C (od 30-39 let). Uradni rezultati so objavljeni na spletni strani ŠD Izlake.

7_tek_po_zagorski_dolini_03  7_tek_po_zagorski_dolini_04

Skupna številka udeležencev je bila 271. Zmagovalec pa je postal Uroš Taks, ki je progo pretekel v času 00:34:52.1. Torej sem za njem zaostal 'komaj' 18:01.8.

To je bil moj prvi tek tu in sem zadovoljen z organizacijo in z vsem kar spada zraven. Če bo vse po sreči, se bom tega teka udeležil tudi prihodnje leto. Aja, še to, to je bil moj že tretji letošnji tek v Štajersko Koroškem pokalu.

Lenči hvala za fotke, ki sem jih našel na tvoji picasini strani. Sej nimaš nič proti, če sem jih snel dol?! Prav tako tudi hvala Izlaškim novicam za fotke.


( 2 Glasov )

Komentarjev 

 
0 #1 frend 13:28 11-08-2011
Čestitke!!!
Super ti gre ;-)

Manjkata ti samo še dva teka za priznanje od Slovenija teče... :P

Kje nadaljuješ? :-*
Citat
 

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Nedavne dejavnosti

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik