Napaka
  • Napaka v nalaganju podatkov.

6. dm-tek za ženske, ki se je odvijal na oblačno soboto v ljubljanskem Tivoliju, je znova potolkel lanski rekord: na 5 in 10-kilometersko progo se je letos podalo kar 8.500 žensk.

Očitno v tej rubriki ne bom pisal samo o mojih tekaških podvigih, ampak tudi o Andrejinih in Urhovih. Vesel sem, da je Andreja spoznala tek in ga osvojila za svoj način gibanja. Še bolj sem vesel, da je je prijavila na svojo prvo tekaško prireditev, pa čeprav je to DM tek za ženske.

6_DM_tek_zensk_237

4. junija se je v Tivoliju odvijal navedeni dogodek. Malo pred deveto zjutraj smo prispeli na prizorišče in takoj, ko smo se našli z Anito in njeno prijateljico, so ženske krenile na ogrevanje, mi pa za ograjo čakat na štart. Ogrevanje je bilo organizirano in vodeno ob glasbi. Toliko gibajoče lepote na kupu, kot jo je na teku, ne vidiš dokler se ne odpraviš poleti na plažo.

Po ogrevanju pa je sledil štart. Najprej tiste, ki so tekle na 10 km, nato vse ostale, ki pa so bile razdeljene v več skupin. Hvala bogu, ker je že itak bila velika gužva. Ob štartu in med samim tekom so nas zabavali Čuki, kasneje pa še Špela Grošelj, ki je prej odtekla svojih 10 km in Alenka Godec.

Kmalu po štartu tistih, ki so si najbolj ogledale progo, so že prišle prve v cilj. Čas zmagovalke na 5 km je znašal 20 minut in 45 sekund. Čas zmagovalke na 10 km pa 36 minut in 28 sekund. Ves čas navijanja smo iskali Andrejo in Anito, a ju nikjer nismo zasledili. V takšni množici je to res težko. Pa še vse so imele enake barve majic - rdeče. Izstopal je le Denis Audič, ki je bil skoraj edini moški, ki je uradno lahko tekel na tem teku.

Andreja je tekla na 5 km in dosegla odlično uvrstitevza njen prvi uradni tek. V Cilj je pritekla s časom 37 minut in 4 sekunde. Skupno se je uvrstila na 3007. mesto, v svoji kategoriji pa je zasedla 873 mesto. Ker je bila gužva na progi in so marsikje mogle hoditi, je rekla, da bi lahko tekla še hitreje, a jaz sem vseeno ponosen nanjo! Samo da je prehitela Anito Laughing.

Oskarjev tek

Ob 11:45 je sledilo ogrevanje za Oskarjev tek. To je tek otrok. Mlajši, stari od dve do tri leta in od štiri do šest let, so tekli na 400 metrov. Starejši, stari od sedem do devet let in od deset do dvanajst let, pa so tekli po progi, dolgi 800 metrov.

V cilj so pritekli vsi otroci in na koncu prejeli medaljo okrog vratu. Prvi ali zadnji – vrstni red ni pomemben. 

Takole pa so se ogrevali in tekli Oskarji...

Pa še uradna reportaža s teka:

Spodbujajte svoje otroke, da bodo vzljubili tek. Je najboljša oblika gibanja, med tekom delujejo vse mišice telesa. Pot naj ne bo naporna, povejte pa mu tudi, da je pomembno sodelovati, ne zmagati. Otrok bo tek vzljubil, če boste tekli tudi starši.

Zelo pomembno je, da je otrok primerno obut in oblečen. Zagotovite mu tudi dovolj tekočine. Če je vreme sončno, naj ima na glavi ustrezno pokrivalo. Svetujemo vam, da ga zaščitite tudi s kremo za sončenje.

Njegove udeležbe na tekmovanju pa nikar ne pozabite zabeležiti s fotoaparatom.

 


( 1 Glas )

Komentarjev 

 
+1 #1 karolina 07:14 08-06-2011
bravo andreja in urh....svaka čast
Citat
 
 
0 #2 anica 13:26 11-06-2011
Vse čestitke Andrejki in seveda še bolj Urhu za osvojeno medaljo...
Resnično smo lahko ponosni na vaju, s tem
sta dokazala, da je res vse mogoče, če se je le volja prava!
Navijamo za Vaju, da bosta s tako dobro voljo tudi nadaljevala!
Prisrčen pozdravček!
Babica, dedi, Boris in mama Vera.
Citat
 

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Nedavne dejavnosti

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik