Napaka
  • Napaka v nalaganju podatkov.

V soboto, 05.05.2012 se je v Laškem odvijal 4. Nočni tek Laško. Tokrat sem se prvič udeležil tekaške prireditve z namenom pomagati nekomu. Bil sem v vlogi spremljevalca slepemu tekmovalcu - Ivanu Hrovatu.

Nocni_Tek_Lasko

Na tek sprva nisem nameraval iti, nato me kakšen teden pred prireditvijo pokličejo iz programa Mreža spremljevalcev za preprečevanje socialne izključenosti slepih in slabovidnih, ki zagotavlja spremstvo vsem slepim in slabovidnim. Pravijo, da bi nekdo šel tečt in bi potreboval spremstvo. Seveda sem bil takoj za, čeprav izkušenj v spremstvu pri teku še nimam. V mrežo spremljevalcev sem vključen že tri ali štiri leta in opravljen ima tečaj za spremljevalca. No in tako sva se z Ivanom prvič slišala. Izrazil je željo po udeležbi na Nočnem teku Laško. Dogovor je bil sklenjen in potrjen, 10 km, Nočni tek Laško, sobota, 5.5.2012.

Dobila sva se kar v Celju in skupaj sva se peljala v Laško. Po prijavnem postopku sva imela še čas za klepet ob soku in v čast mi je, da sem spoznal Ivana. Ura starta se je bližala. Postavila sva se povsem na rep tekačev in po štartu poprijela za belo palico vsak na svoji strani. Ivan namreč najraje teče tako, da je spremljevalec pred njim in se držita za belo palico. Marsikateri slepi tekač pa je med spremstvom povezan z elastiko na roki. Meni je bilo dejansko vseeno, izkušenj pri spremljanju tekačev nimam itak nobenih, je pa mogoče v Laškem res bolje palica, saj je ponekod pot precej ozka in je bolje, da je slepi povsem za spremljevalcem.

10 kilometrski tek je potekal po krožni 3,3-kilometrski poti, kjer je bilo potrebno opraviti 3 kroge. Start in cilj sta bila pred hotelom Thermana. To je edini slovenski tek, na katerem pot vodi skozi hotel, od koder gre trasa preko mostu čez Savinjo do Jagoč, kjer se pot obrne in nadaljuje do centra mesta, nato preko glavnega mostu in se po drugi strani čez park vrne skozi hotel na začetek. Trasa je razgibana, dokaj ravninska in poteka po asvaltni in makedamski podlagi. Stopnice v centru mesta in podhod pod mostom Thermane pa nekoliko spremenijo tekaški ritem.

Z Ivanom sva tekla večino časa povsem v ozadju in vsepovsod je Ivan prejemal velik aplavz in spoštovanje. S celotno progo sva opravila v uradnem času 1:12:19. Res, da sva krepko zaostala za zmagovalcem teka, a po mojem je zmagovalec teka prav Ivan! Res je in vsaka mu čast! Ivan, čestitam ti še enkrat!

Nalogo sem uspešno opravil. Nikamor se nisva zaletela in nikjer nisva padla Wink... Ivan, hvala, da sem lahko bil del tvojih tekaških podvigov.

Na krajši, 3,3-kilometrski progi, ki je tekmovalce popeljala tudi skozi hotel, je s časom 10:02.2 slavil Domen Zupan, ki je za slabo minuto prehitel drugo uvrščenega Denisa Milića, na tretje mesto je pritekel Darko Petrinjak. Med dekleti je na krajši progi zanesljivo zmagala Eva Matko, ki je s časom 14:12.5 za slabe štiri minute ugnala drugo Marušo Železnik in tretjo Barbaro Jerman.

Daljšo, 10-kilometrsko krožno preizkušnjo, na kateri so tekači morali opraviti s tremi krogi, je v moški kategoriji dobil Miran Dovnik, ki je s časom 35:38.1 postavil rekord 10-kilometrske proge. Drugo mesto je pripadlo Andreju Cviklu, na tretje pa se je zavihtel Martin Ocepek. Pri dekletih, ki so tekla v štirih starostnih skupinah, je na daljši progi s časom 46:47.8 slavila Fani Podkrajšek, ki je za 10 sekund ugnala drugo uvrščeno Tino Golob, tretje mesto pa je pripadlo Hedviki Kotar.

Celotne rezultate si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Foto: triatlonklubcelje


( 1 Glas )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Nedavne dejavnosti

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik