Napaka
  • Napaka v nalaganju podatkov.

V nedeljo, 08. maja, je v lepem sončnem vremenu potekal že 4. Fantasyjev tek okoli Šmartinskega jezera, pa vendar šele moj prvi.

Kljub temu, da je bil tek organiziran na nedeljo po teku trojk v Ljubljani, se je 12 kilometskega teka okoli Šmartinskega jezera udeležilo 170 tekačev iz Slovenije in Hrvaške. Organizirani so bili tudi otroški teki za predšolske in šolske otroke, kjer se je pomerilo 64 otrok ter Hervisov pohod in tek na 3 km, kjer je sodelovalo 37 tekmovalcev. Zmagovalca 12 km teka sta postala Jožek Manfreda in Helena Javornik.

Kako je šlo meni?

Najprej sploh nisem imel kakšnega velikega namena, da bi se udeležil tega teka. Nato pa sem se v soboto odločil, da grem poiskusit, zakaj pa ne, pa še dober trening za prihajajoče Radence bi lahko bil. Okolica Šmartinskega jezera je namreč lepa in spremljalo me bo žvrgolenje ptičkov, vonj jezera,... Ker prijave nisem oddal prej, sem se mogel prijavti do 9. ure. No, že kar na začetku sem bil deležen manjšega razočaranja, saj jim je zmanjkalo štartnih številk. Številka 404, ki sem jo mogel nositi med tekom, je bila zato napisana kar na roke. A o tem še na koncu...

Fantasyjev_tek_001  Fantasyjev_tek_002

Po ogrevanju, manjši zamudi štarta, čvekanjem s prijatelji in znanci, se je le pričel tek. Za začetek prvih nekaj 10 metrov navkreber do glavne ceste in nato levo naprej. Nekateri tekači so švigali mimo, kot bi imeli raketni pogon. Moji možgani, pa lepo počasi. In sem šel. Sonce je pričelo pripekati, na srečo so ga tam pa tam prekrili temni oblaki. Že na prvem kilometru se mi je pridružil član ŠRKja in skupaj sva odtekla do prve okrepčevalnice. Spustila sva se v prijetno debato, med drugim sem mu hvaležen za nekaj napotkov, ki mi ga je dal v vezi z mojim tekom. Očitno se spozna na tek... Ne vem, od kje mi je znan, a vendar ga ne poznam... Z njim sem tekel še navzdol do čolnarne in navzgor zopet mimo okrepčevalnice, kjer pa se je tip spustil v pogovor z delilcem pijače, jaz pa sem odtekel naprej. 

Kolona tekačev se je kar lepo raztegnila, tako da kakšnega večjega prehitevanja skoraj ni bilo. Do druge postojanke z vodo gre lepo, skoraj v enakomernem tempu gor, dol in gor. No, predvsem gor je bilo... Po okrepčevalnici zopet spust proti jezeru in obrat nazaj, tokrat navkreber, pa mimo okrepčevalnice... Če se poliješ z vodo, pomaga, človeka ohladi, celo med tekom. Iz daljave slišim glasno navijanje tekačem, ki so prihajali v cilj, zato gasa dalje. V hrib celo prehitevam. Sledi zadnji dolgi spust proti jezeru in nato ciljni klanec. Le od kje se je sedaj še ta vzel? Na koncu sem malo utrujen od vseh klancov, pa vendar srečen. S časom, ki sem ga pritekel, sem več kot zadovoljen. 1:00:39. In zasedel sem 77. mesto.

Nisem pa bil povsem zadovoljen z ogranizatorji. Delilci pijače so imeli kar nekaj težav, a treba se je znajti in si lahko sam postrežeš. Druga stvar: Kot sem že omenil, štartna številka. Na roke napisna na prelep tiskan papir (okoli obrnjen prijavn list). Si predstavljate, kaj naredi slabo tiskan papir, ki se prepoji z vodo oziroma švicom mojega telesa na moji majici? Ostal mi je  prelep rdeče moder madež in to na beli majici. Pa še tretja stvar: prijavnico sem napisal na roke, pa tisti, ki je prepisoval podatke v računalnik polovico mojih podatkov ni vnesel pravilno. Malo me je prekrstil in mi določil meni nepoznan klub, za katerega naj bi tekel. Kljub temu, da sem jim poslal omenjeno opombo po elektronski pošti, podatkov še do sedaj niso popravili.

Fantasyjev_tek_003  Fantasyjev_tek_004

Kakor koli, proga mi je bila všeč in če bo vse po planu bom tekel tudi drugo leto.

Imel sem dober trening za prihajajoče Radence.

Evo še garminova sled.


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Nedavne dejavnosti

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik