Napaka
  • Napaka v nalaganju podatkov.

Nedelja, 24.10.2010, Ljubljana. Čas za 15. Ljubljanski maraton. No, moj je šele tretji, a tokrat prvič v Ljubljani na čisto pravi mali maraton - 21,098 km.

Ljubljanski_Maraton_019

Prvič sem bil na 13. Ljubljanskem maratonu, po dobrih 6 mesecih od začetka mojega tekanja. Udeležil sem se 10 km. Tudi na 14. Ljubljanskem maratonu sem bil prisoten. Prav tako na rekreativnem teku, ki je znašal 9200 metrov. Letos pa sem se po mariborskem Eko Maratonu odločil, da odtečem polovičko maratona. Startno številko 6311, čip in darilno vrečko sem prevzel že v soboto, ko smo bili na Lumpijevem teku. Potrebno je bilo samo pravočasno priti v Ljubljano na start.

Po poznem sobotnem povratku iz Ljubljane, sem se poskusil pravočasno spravit spat, a mi ni najbolje uspelo. Pa še luna je bila in tudi otroci niso dali miru ponoči. Kar na enkrat je zvonila ura in svoje utrujeno telo sem mogel spraviti pokonci. Sledil je obilni zajtrk, pakiranje opreme in kar na enkrat smo skupaj z mojimi najzvestejšimi navijači (Urh, Ula, Andreja in moja tašča Anica) že sedeli v avtu ter se peljali proti Ljubljani. V Ljubljano smo prispeli ravno pravi čas, da sem videl prijatelja Mirana, ki je že odtekel rekreativni tek na 10 km. Škoda le, da ga nisem videl kasneje v Ljubljani in bi mu lahko osebno čestital - na srečo nismo daleč narazen doma in sem to storil popoldne. Nekaj tekmovalcev smo še skupaj opazovali, nato pa sem se šel do avta preoblečt ter pripravit na moj novi tekaški podvig. Nato smo se skupaj odpravili do štartne linije. Na hitro smo se poslovili. Od svoje družine sem dobil poljubčke in polno pozitivne energije, od tašče pa sem dobil še zadnje nasvete za moj tek. 

Po dobrem ogrevanju in razteznih vajah sem se postavil v štartno cono s ciljnim časom 1:48. Počutil sem se dovolj sposoben za čas okoli 1:50. Kar na enkrat je bila ura 10:30 in Kenijci ter tisti najhitrejši so že tekli. Štart je bil razdeljen v več boksov, kar se mi zdi zelo pozitivno, saj ni takšnega drenjanja na začetku.

Sicer pa če pomislim, da je bilo na štartu cca. 7.500 ljudi, ne more biti drugače kot gužva celo pot. Dobrih 7 minut po prvem štartu je bila na vrsti naša skupina. Navijači na startu, kjer so bili tudi moji, so se drli na ves glas. Vzdušje je bilo fenomenalno. Na ovinku na Viču so zame navijali tudi Sonja, Miran, Andreja (Stojan, sorri, če te nisem opazil). Noge so bile lahkotne. Lahko bi rekel, da sem kar drvel, čeprav sem se močno pazil, da ne bi pregorel. Napredoval sem zelo dobro. Prvih 5 kilometrov sem pretekel v času 26:05, kar znese 5:13 na kilometer. Na okrepčevalnici sem spil energijski napitek in tekel naprej. Naslednjih 5 kilometrov sem tekel še hitreje in jih pretekel s časom 25:49. Skupni čas na 10 kilometru sem imel 51:54, tempo 5:10 na km. Več kot odlično. Na drugi okrepčevalnici sem namesto energijskega napitka v kozarcu dobil navadno vodo. Me je že melo, da bi šel nazaj in jo zamenjal ter ozmerjal tistega, ki je natakal vodo v enervitove kozarce... a sem šel naprej. Uspešno skoraj v enakem tempu. Na 15. kilometru, sem bil v času 1:18. Tista voda, ki  sem jo vseeno spil mi je obstala v mehurju in sem se ustavil na WCju pri tretji okrepčevalnici. Morda je bilo to usodno, da mi je v nadaljevanju tempo močno padel, mogoče me je sonce preveč segrel, saj ne tečem rad po soncu,... kakorkoli, kilometri niso več tekli tako hitro. Zadnjih 5 kilometrov sem pretekel v skromnem času 29 minut in 56 sekund. Potem pa še ciljni kilometer, ki pa je bil za odtenek malenkost hitrejši. Na koncu mi je ura pokazala 1:57:48, kar je dobrih 6 minut več, kot na Eko maratonu. V cilju smo dobili medalje za udeležbo, vzeli smo si lahko vodo, mandarine, piškote. Žal je že pred mano zmanjkalo banan, mogoče še česa. Le kaj je ostalo tisti množici tekačev za mano? 

V svoji kategoriji moški C rojeni 1975 - 1971 sem dosegel 565. mesto. Skupno pa 2867. mesto. Sicer pa, važno je sodelovati in na 21. ne more vsakdo sodelovati. 21 kilometrov je le 21 kilometrov! 

15. Ljubljanski Maraton

Kakorkoli, izjemno zadovoljen sem s svojim dosežkom, čeprav nisem dosegel svojega predvidenega cilja. Še vseeno je čas pod dvema urama, pa tudi nihče od maratoncev na 42 kilometrov me ni za krog prehitel na poti! Pa še nekaj je: če bi me marca 2008 kdo vprašal če grem tečt, bi mu rekel: "a si ti čisto usekan, jaz ne tečem?!" Še sreča, da mi je takrat nekaj kliknilo in od aprila 2008 delam nekaj koristnega za svoje zdravje!

Vesel sem bil vseh navijačev, ki so stali ob progi, navijali za vse ter vsakega posebej in priznati moram, da jih ni bilo malo! Še posebej sem ponosen na navijače, ki so navijali za mene. Hvala vam vsem skupaj.

Če se kdo najde in želi, da njegovo sliko umaknem s spleta, ali pa jo želi imeti v večji resoluciji, naj mi sporoči na e-mail gregor.strakl (at) gmail.com.

 


( 0 Glasov )

Komentarjev 

 
+3 #1 anica 23:15 27-10-2010
Gregor!
Še enkrat moje iskrene čestitke za tako dober rezultat na maratonu!! Vsi smo bili zelo ponosni na Tebe!
Vesela sem, da sem lahko od blizu spremljala ta velik dogodek, ki je res fenomenalen!
In tudi taščini dobronamerni nasveti tik pred samim štartom, niso bili odveč, kajne Gregi?
Rada bom navijala še na kakšnem od naslednjih tekov, seveda, če me boste hoteli zraven!
Pa lep pozdravček!
Babica.
Citat
 

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Nedavne dejavnosti

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik