Dan pred nedeljskim ljubljanskim maratonom so se v teku pomerili tudi najmlajši. Letos se je na tradicionalni Lumpi tek prijavilo 1924 otrok, a se jih je tik pred prireditvijo pridružilo še veliko več.

Lumpijev_tek_2011_001  Lumpijev_tek_2011_087

Sobotni dan na ljubljanskem maratonu je rezerviran za osnovnošolce, srednješolce ter za najmlajše "lumpije", ki skupaj s starši naredijo prve tekaške korake. Dogajanje v središču Ljubljane se je začelo s promocijskimi teki za učence od prvega do petega razreda osnovnih šol, sledili so teki za učence od petega do devetega razreda. Nato je bil na vrsti obračun dijakov in dijakinj, v katerem smo lahko spremljali nastope nekaterih že uveljavljenih slovenskih atletov in atletinj. S tem je bil zaključen tekmovalni del sobotnega dela ljubljanskega maratona.

Sledil pa je vrhunec dogajanja:

Lumpijev tek

Na svoj tekaški račun so prišli še najmlajši cicibančki. Nekateri so tekli sami, nekateri pa v spremstvu svojih staršev. Otroci, stari 3 do 5 let, so ob glasnem spodbujanju staršev tekli na 200-metrski progi Lumpi teka v središču Ljubljane. Namen Lumpi teka ni bilo medsebojno tekmovanje, temveč predvsem veselje ob športu, zato so bili vsi mali tekači nagrajeni z Lumpi medaljo in praktičnim darilom. 

Lumpi tek se je pričel s štartom ob 16.00 s cicibančki, rojeni leta 2008 in mlajšimi. Sledili so: Cicibanke, rojene leta 2008 in mlajše , Cicibančki, rojeni leta 2007, Cicibanke, rojene leta 2007, Cicibančki, rojeni leta 2006, Cicibanke, rojene leta 2006 in nazadnje tudi kategorija Otroci s starši!

Urh je tekel v kategoriji s cicibančki 2006, Ula pa v kategoriji otroci s starši. Ko je bila na vrsti kategorija cicibančkov 2006, sva se z UZrhom prebila v prvo vrsto. Sledilo je malo ogrevanja z Lumpijevimi junaki nato pa štart. Urh je tekel na vso moč. Od začetka je imel malo težav zaradi gneče na štartu, nato pa je letel kot raketa. Vse je dal od sebe, premagal celotno razdaljo brez težav in po prejemu medalje je bil ponosen kot že dolgo ne.

Čisto na koncu je bil tek otrok s starši. V tem teku je tekla Ula z mamico. Med tekom se je Ula na eni strani držala mamice, na drugi strani pa prijateljice Neje. Pretekla je celotno pot in na kloncu bila malo žalostna, ker ni bila prva. A je po prejemu medalje pozabila na tek in se veselila.

Lumpijev_tek_2011_042  Lumpijev_tek_2011_076

Tudi Lumpi tek postaja vse bolj popularen, morda nekoč iz lumpijev zrastejo celo novi prvaki… Vsi lumpiji pa so itak zmagovalci!


( 3 Glasov )

Komentarjev 

 
0 #1 anica 23:41 26-10-2011
Bravo naša Urh in Ula!
Čestitke obema, da sta se udeležila tako
velikega dogodka kot je Lumpijev tek...
Mi vsi smo zelo, zelo ponosni na vaju oba, in seveda vso pohvalo tudi mamici in atiju
za njihovo spodbudo in spremstvo!
Le tako naprej in lepe pozdravčke vsem
skupaj iz Griž pošiljajo

babi, dedi, Boris in mama.
Citat
 

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik