Ni boljšega kot videti impresivne dinozavre iz preteklosti v naravni velikosti! V prečudovitem parku Arboretum Volčji Potok smo si jih ogledali po dobrodelnem teku Tečem, da pomagam.

Dinozavri v Arboretumu 229

To je trenutno največja razstava dinozavrov v Sloveniji. V park je postavljenih kar 65 dinozavrov. Nekateri med njimi se celo premikajo. Premikajo glavo in rep, dihajo, obračajo oči in spuščajo zvoke.

Najdaljši med njimi je diplodok, ki s svojim dolgim vratom meri v dolžino kar 23 metrov in je - če še ne veste - rastlinojed. Spoznali smo prednika krokodila goniofolisa, ki med premikanjem vleče svoj trebuh kar po tleh, ali pterodaktila, ki kraljuje v zraku! Ste vedeli, da svoje mladiče najbolj skrbno varuje triceratops?

Pokukali smo v dinozavrovo gnezdo in najdišče fosilov in izvedeli več o teh zanimivih bitjih, ki so živeli pred 70 milijoni let!

Na ogledu so še triceratops, mamenhizaver, brahiozaver, alozaver, tiranozaver, igvanodon, stirakozaver... same strašne zverine... A smo jim ušli ter se srečno prebili iz pradavnine...

Oglejte si še video posnetke, kako so nas dinozavri lovili...


( 0 Glasov )

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik