Napaka
  • Napaka v nalaganju podatkov.

Gremo malo migat na Primorsko, na toplo, sonček,... Halo?! Presenetilo nas je zimsko vreme... V nedeljo 24.3.2013 je potekal že 13. mali kraški maraton. Polmaraton je z izidom 1:09:36 zanesljivo dobil Anton Kosmač, jaz pa sem uspešno pritekel v cilj in postavil celo osebni rekord na tej progi.

Če smo imeli lani v Sežani kratke rokave, je bilo tokrat treba obleči zimsko garderobo, toda kljub mrazu, dežju, snegu in vetru nas je bilo na štartu več kot 2500 tekačev. Nič nas ni moglo ustaviti, navsezadnje pa so bile podobne razmere tudi konec oktobra na Ljubljanskem maratonu. Večina nas je pretekla 21-kilometrsko razdaljo (skoraj 1500 tekmovalk in tekmovalcev), preostali pa so se spopadli z 8,45-kilometrsko progo.

Mali_Kraski_Maraton_2013_010

Pa gremo od začetka. Malo prepozno smo krenili od doma, pobrali mojega soimenjaka Gregorja in krenili proti Sežani. Prometni nesreči na avtocesti pri Ravbarkomandi se nismo uspeli izognili, a smo v Sežano prispeli še vseeno dovolj zgodaj. Žal je bilo potrebno zapustiti topel avto in se podati na veter, dež, sneg,... in v miru sva dvignila štartne številke. Sprehodila sva se do avta in se oblekla v tekaško opremo, primerno razmeram. Še čip in štartno številko, pa sem pripravljen na tek. A poglej ga zlomka, v vsej sneženi idili sem doma pozabil tekaško uro. Pa se nisem sekiral preveč, bom pa enkrat odtekel brez ure in po občutku. No, vseeno sem si na telefonu aktiviral programček Endomondo, a sem telefon pospravil v zadnji žep in ga med tekom nisem gledal.

Pa smo že na štartu. Prebijeva se nekje v sredino kolone in čakava tako kot vsi ostali. Štart! Gasss...gremo. Audič se hitro prebije naprej, tudi meni kljub mokri cesti, lužam in dežju na začetku kar leti. Ampak jaz raje malo zapremzam in grem naprej svoj tempo! Prvih par kilometrov je ravnih, potem pa se proga rahlo vzpenja do Lipice. Ni panike vzpon, tudi veter ni prehud, če se skrivaš kje v zavetju za kakim tekačem. Ko smo se obrnili proti Bazovici, se je cesta obrnila navzdol. Šlo je še hitreje, a ker sem se počutil čisto OK sem nadaljeval. Že nekaj kilometrov tečem ob boku neznanega sotekača in lepo napredujeva.

No, zabave s spustom je bilo kmalu konec in čas, da spustim vase en gel je bil pred vzponom. Že smo zavili po kolesarski stezi nazaj proti Sežani. Vmes je tudi precej deževalo zato je bilo na makedamskem odseku polno luž in blata. Vse lepo in prav, če nas ne bi začela sekati še burja. In to ravno v prsa. Ampak vseeno... noge delajo še vedno brez problemov, energije je še nekaj, če vsaj te burje ne bi bilo... na koncu se odločim, da nima smisla šibati naprej, saj je moj namen samo brezskrbno odteči in po možnosti v času pod 1:55. Tako da sem zadnje 3 kilometre malo upočasnil.

V cilj pa pritečem z zelo zglednim časom 1:50:27, kar je celo nad mojimi pričakovanji. In odtekel sem 4 minute bolje kot lani.

Poiskal sem Andrejo in Gregorja, si privoščil joto, topel tuš in pivo.

Na Krasu je vedno lepo!


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Nedavne dejavnosti

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik