Napaka
  • Napaka v nalaganju podatkov.

Nedelja, 16. september, je bila že dlje časa rezervirana za moj novi tekaški podvig - za drugo udeležbo na eko maratonu v Mariboru, ki pa se skorajda ne bi uresničil. Namreč kmalu po prijavi in plačilu štartnine sva z Andrejo dobila povabilo na poroko, ki je bila 15., torej en dan prej. A sem si rekel, če po eni neprespani noči nisem sposoben preteči polovičke, potem raje ne grem na maraton v Ljubljani. Torej, udeležba na eko maratonu je bila potrebna tudi v sklopu priprav za LM in na petek popoldne sem že imel doma štartno številko in čip.

Priprava opreme je bila zaključena že v petek zvečer in lahko sem samo čakal na štart. Iz petka na soboto sem se dobro spočil, okoli sobotnega poldneva pa sva z Andrejo že bila na poti na poroko. Sanjska poroka Vesne in Bojana je bila enkratna in rajanje se je zavleklo pozno v noč, pravzaprav že v zgodnje nedeljsko jutro. Še ob četrti uri zjutraj smo plesali, kot že prej cel večer, in okoli 5. ure sva prispela domov. Kot crknjen sem legel sem k zasluženem počitku. Ker sem imel že vse pripravljeno, sem si uro lahko nastavil na 8:30. Torej, nekaj počitka je le bilo. Na hitro sem zajtrkoval in se odpravil na pot. Sam, brez mojih zvestih navijačev. Okoli pol desete ure sem že parkiral avto v Mariboru in se ogreval za svoj poskus polovičke s premalo spanca.

Start je bil ob 10.uri na Titovem mostu. Vreme je bilo rahlo oblačno, skoraj idealno za tek. Med ogrevanjem sem srečal Mita K. in kasneje še Boštjana L., s katerimi smo si izmenjali nekaj besed. Na startu sem se postavil k zajčku za 2. uri. Prepričan sem bil, da mu bom kljub neprespani noči lahko sledil. Niti se nisem dobro zavedal, je že počila startna pištola. Preden smo se tapočasni zvrstili mimo starta je minila minutka. Začel sem počasi vzporedno z zajčkom, a sem že na koncu mostu pobegnil in nadaljeval v svojem tempu. Mimogrede, Metka Albreht se zna dobro prerivati med gnečo, a če bo tako delala pogosto, bo kmalu kdo padel. No, prvih pet km sem tekel v času 25:49, drugih pet km sem še malo pospešil in jih pretekel v času 25:36. 

3_Eko_maraton_Maribor_011 3_Eko_maraton_Maribor_002

Nato smo prečkali Dravo in tekli preko elektrarne. Od tu naprej se začnejo vzponi in korak ni bil več tako lahek. Naslednjih pet km mi je uspelo v času 26:38. Tekli smo mimo Lenta in že kar na začetku je bila odlična vzpodbuda, saj je igral ansambel v živo. Pa ravno v času mojega mimoteka so igrali komad Garyja Moora - Walking by myself... Sej je odličen komad in sem verjetno bil eden redkih, ki je malo zaplesal pred ansamblom, a do hoje mi še vedno ni bilo. Vse bolj je začelo pripekati sonce in osvežitve pod mostom sem se zelo razveselil. Hvala mariborskemu Vodovodu:). Nadaljeval se je valovit teren in od dvoetažnega mosta naprej ni šlo več tako enostavno. Nenaspanost in utrujenost prejšnjega večera me je očitno začela najedati. Še en band je igral v živo, a tokrat nisem dobil nobene posebne energije od njih. Si sploh nisem zapomnil kateri komad so igrali med mojim mimotekom... Kakorkoli, vztrajno sem nadaljeval naprej, a nekoliko počasneje. Četrti komplet petih kilometrov sem pretekel v času 27:08. Že sem se znašel pred mostom in na obratu se je za mano pojavil Mito. Odkrito sem mu rekel, da ne gre več tako enostavno, a stisnil sem še zadnje moči. Sledil je rahel vzpon po Titovi cesti in nato levo mimo cerkve, kjer je za dodatno vzpodbudo poskrbel Mitja U., ki je zopet odtekel perfektno in se je že dobro odpočil. Zavil sem še enkrat levo in po tepihu pritekel do cilja. Evo me, pa sem zmagal, sem si rekel. In video kamera je zabeležila moj prihod v cilj.

Dosegel sem neto čas 1:49:47 in uvrstil sem se na 310. mesto v moški konkurenci in na 51. mesto v konkurenci moški od 40 - 44 let. Ja, štejejo me že med tekače, ki so dopolnili 40 let in po atletskem pojmovanju sem že atlet veteran. Kakorkoli, super sem tole obdelal. Čeprav mi je veliko ljudi (predvsem takšni, ki ne tečejo) reklo, da naj po poroki ne grem tečt, ker ne bom sposoben, sem bil prepričan sam vase, da bo teh borih 21 km šlo brez težav. No, ne bom rekel, da ni bilo povsem brez težav, a uspelo mi je odtečt moj drugi najboljši čas na polovički. Kako bi šele letelo, če bi bil spočit ;)

3_Eko_maraton_Maribor_001 3_Eko_maraton_Maribor_014

Organizacija samega teka je na izjemni ravni in skoraj ni stvari, ki je ne bi mogel pohvaliti. Dovolj je bilo okrepčevalnic, bile so dobro založene, poskrbljeno je bilo za tuše,... skratka vse. Mogoče en mali minus na delitvi proge med 10 in 21 km, ni bilo najbolje označeno in redar ni opravljal svojega dela, saj je samo stal pri ograji, namesto, da bi usmerjal. Malo je bilo zmede med tekači, ki niso vedeli kako in kam. Aja, pa tuš je imel na voljo samo mrzlo vodo. Ne bom rekel, da mi ni prijala, a malenkost bolj topla bi pa res lahko bila.

V Mariboru je tek mnogo lepši, kot na primer v Ljubljani, seveda, saj je na Štajerskem;)


( 2 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Nedavne dejavnosti

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik