Edina tema, ki obstaja, je neznanje ...

capitalize
capitalize
capitalize
capitalize
capitalize
capitalize

E
E
E
E
E
E

d
d
d
d
d
d

i
i
i
i
i
i

n
n
n
n
n
n

a
a
a
a
a
at
t
t
t
t
t

e
e
e
e
e
e
m
m
m
m
m
m

a
a
a
a
a
a

,
,
,
,
,
,

k
k
k
k
k
k

i
i
i
i
i
i

o
o
o
o
o
o

b
b
b
b
b
b

s
s
s
s
s
s

t
t
t
t
t
t

a
a
a
a
a
a

j
j
j
j
j
j

a
a
a
a
a
a

,
,
,
,
,
,


j
j
j
j
j
j

e
e
e
e
e
e
n
n
n
n
n
n

e
e
e
e
e
e

z
z
z
z
z
z

n
n
n
n
n
n

a
a
a
a
a
a

n
n
n
n
n
n

j
j
j
j
j
j

e
e
e
e
e
e


.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

Najbolj gledan slovenski poosamosvojitveni film Petelinji zajtrk je TV Slovenija izbrala za film, ki bo prvič v zgodovini slovenske televizije prilagojen slepim in slabovidnim.

V filmu Petelinji zajtrk v glavnih vlogah nastopajo Primož Bezjak, Vlado Novak, Pia Zemljič, Dario Varga, Janez Škof, Davor Janjić, v epizodni vlogi pa Severina, ki igra samo sebe. Glasbo za film je napisal Saša Lošić. Foto: Kolosej

Prvo predvajanje filma za slepe

Na TV Slovenija bodo prihodnjo sredo zvečer prvič v zgodovini slovenske televizije predvajali film, prilagojen slepim in slabovidnim. To "čast" so podelilu najbolj gledanemu slovenskemu filmu, Petelinjemu zajtrku. Petelinji zajtrk režiserja Marka Naberšnika, ki je nastal po literarni predlogi Ferija Lainščka in v produkciji Arsmedie, bo na televiziji predvajan 9. junija ob 20.05. Televizijski gledalci bodo film spremljali na televizijskih zaslonih, zvočni zapis filma pa bodo istočasno skupaj z zvočnim opisom oddajali prek srednjevalovnega oddajnika Radia Slovenija na frekvenci 918 kHz.

Podiral rekorde in pobiral nagrade

Petelinji zajtrk, ki si ga je v slovenskih kinematografih ogledalo skoraj 184.000 gledalcev, si je prislužil sedem zlatih rol, ki jih slovenskim filmom podeljujeta Društvo filmskih ustvarjalcev Slovenije in družba Kolosej za vsakih doseženih 25.000 gledalcev.

Naberšnikov film je tudi pri predvajanju na nacionalni televiziji, ki ga je lani uvrstila na spored v okviru praznovanja kulturnega praznika, podrl vse rekorde. Na malih zaslonih ga je spremljalo 421.500 gledalcev.

Na festivalu slovenskega filma leta 2007 je film pobral vesno za najboljšo moško glavno vlogo, ki jo je prejel Vlado Novak, Naberšnik je prejel vesno za najboljšo režijo in najboljši scenarij, Pia Zemljič je za vlogo v Petelinjem zajtrku postala Stopova igralka leta, film pa je postal tudi najboljši film po izboru občinstva. Naberšnik je za film prejel še Stopovega viktorja za posebne dosežke v letu 2007 in leta 2008 zlato ptico.

vir: rtvslo.si

 


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik