V mesecu oktobru je od 24.10. do 25.10.2013 na Zavodu za slepo in slabovidno mladino potekala delavnica za prvo triado z naslovom: Tu, tu, tu po železnici.

Dvodnevna delavnica ZSSM okt 2013 004

Dobili smo se v četrtek popoldne. Od 16.15 uri se je že začel predviden program. Prva stvar po nastanitvi v sobi je bila namenjena orientaciji in mobilnosti ter druženju (socializaciji). Z vlakom smo se peljali do Logatca, si ogledali staro lokomotivo in odšli do gostišča, kjer smo si privoščili pico. Po prihodu na Zavod je sledila priprava na spanje...

V petek smo imeli vstajanje ob 7.30 uri. Po umivanju je sledila jutranja telovadba in zajtrk.

Petkovo dopoldne so otroci samostojno pripravili topel obrok (vsakodnevna opravila slepih in slabovidnih) in ga ponudili nam, staršem. Nato so se še sami posladkali z obrokom. Namreč spekli so slastne palačinke. Medtem smo starši pospravili sobe in spakirali prtljago.

Nato so se otroci seznanili z golbalom (igra z zvenečo žogo – igra slepih in slabovidnih), mi starši pa smo imeli predavanje psihologinje.

Po kosilu je sledilo slovo od vseh prijateljev.


( 0 Glasov )

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik