V soboto, 28. septembra smo bili na trgatvi. Pomagali smo našim prijateljem, da so hitreje pospravili letošnjo letino grozdja. Bili smo pri Bezjakovih na Gradiškem Humu.

Trgatev Hum 2013 126

Zbirati smo se začeli menda okoli devete ure zjutraj. bila je lepa oblačna sobota, malo rosna po petkovem dežju, a vročine ni bilo nobene.

Po jutranji malici je Marko razdelil delo in braje se je lahko začelo. Letos sem bil zadolžen za püto (brento) in na vrh hriba, do mlina mi je uspelo prinesti kar štiriindvajset püt. Logično, da sem se gnal, saj sem ob enem imel tudi mišični trening in to mi bo prav prišlo kaj kmalu. Na koncu malo bolijo rame, noge pa na srečo nič, saj imam utrjene od vse kilometrine.

Trgači so bili pridni in braje je bilo končano že pred večerom. Mlin smo že pospravili, preša pa je delala na polno še dolgo v noč. Marko, upam, da bo iz tega, kar smo naprešali nastalo dobro vino in da boš zanj dobil kakšno medaljo.

Bezjaki hvala vam za vse!


( 0 Glasov )

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik