31 Januar 2013
|Evo, pa smo zopet nekaj spekli. Pravzaprav je vse spekla pečica, Urh in Ula pa sta z mamino pomočjo zamesila izvrstno testo za štručke.
Tokrat so bile na vrsti slastne sirove in makove štručke, ki se kar topijo v ustih.
Za približno 20 štručk potrebujemo:
- 1 kg moke
- 2 dcl olja
- 3 žlice sladkorja
- 2 mali žlički soli (ali po okusu)
- mleko po potrebi (približno 3/4 l)
- 1 mali kvas (7 g)
- 1 jajce za premaz
Najprej zamesimo testo in ga damo vzhajati. Nato naredimo kroglice v velikosti marelic in pustimo vzhajati. Potem jih povaljamo v ogromne svaljke in iz njih oblikujemo štručke.
Pekač pomažemo z oljem, nanj položimo štručke in jih premažemo z jajcem ter posujemo a airom ali makom. Po želji.
Pečemo pri 150 do 200 stopinjah približno 15 do 20 minut, da štručke postanejo lepo zapečene.
Naših štručk žal nismo slikali, ker so bile preveč slastne in jih je prehitro zmanjkalo. Naslednjič jih naredimo z dvojno maso.
( 0 Glasov )