Prva letošnja smuka je za nami. Z Urhom sva se podila po strminah Rogle. Na koncu pa je tudi Ula poskusila svoje smučarske sposobnosti.

Smučarsko in sankaško popoldne na Rogli

Čeprav 2. januar ni več praznik, smo se danes vseeno podali na Roglo. Popoldanska smuka je bila prav prijetna. Nobene gneče ni bilo na smučišču in z Urhom sva se za prvič letos kar dobro nasmučala.

Na blagajni sva kupila vozovnici in prijazna prodajalka nama je ob predložitvi izkaznice Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije upoštevala popust, ki ga imajo letos na Rogli. Slepi smučar ima 100% popust, spremljevalec pa 50% popust. S tem, da mora slepi smučar plačati kavcijo za vozovnico, ki pa jo dobi vrnjeno ob vračilu vozovnice na blagajno.

Nato pa sva se šla opremit in brž na smučišče. Vozila sva se kar po Uniorčku, saj je za Urhove prve letošnje smučarske korake čisto dovolj. Seveda sva smučala s pomočjo palice. Vozila sva se drug ob drugem in skupaj držala palico. Po nekaj vožnjah je Urh postal zelo pogumen in je rekel, da bo poskusil smučati čisto sam. Moram priznati, da mu je šlo izvrstno, a zavoji mu ne gredo še ravno dobro od nog, zato sva raje nadaljevala s palico. Moram pa povedati, da je polovico proge presmučal čisto sam. Ponosen sem na njega. Še nekajkrat se pripeljemo na smučišče, pa bo povsem sam obvladal smučanje. Kar na enkrat je bila ura štiri popoldne in vlečnice so ustavili. Tako nama je žal zmanjkalo časa, da bi se spustila povsem v dolino in bi sedla na štirisedežnico. Pa drugič!

Med najinim smučanjem sta Ula in Andreja uživali na sankah, ko pa sva z Urhom zaključila smuko, pa je na vrsto prišla tudi Ula. Bila je izjemno navdušena in že komaj čaka, kdaj gremo zopet.

Imeli smo pravo smukaško in sankaško popoldne. Kdor zna uživati, pač zna!

 


( 0 Glasov )

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik