Pred nekaj urami smo skočili v novo leto 2013. Običaji po svetu gostijo raznorazne skoke v morje, a le v Celju se skače v Savinjo - pri kajakaškem centru na celjski Špici.

Novoletni_skok_v_Savinjo_012

Danes je imela Savinja po besedah napovedovalca prijetnih 5oC, ozračje pa se je ogrelo na neverjetnih 10oC. Kot sem pričakoval, je bilo število opazovalcev veliko večje kot plavalcev, a vseeno se je tokratnega, že petega tradicionalnega skoka v Savinjo udeležilo kar 33 najpogumnejših. Med njimi smo lahko občudovali tudi dve pripadnici ženskega spola. Skoka v Savinjo pa se je tudi letos udeležil župan Bojan Šrot.

Kandidati za plavanje so se primerno ogreli, nato pa korajžno stopali po nabrežju do Savinje. Eden za drugim so zaplavali v mrzlo Savinjo in preplavali 15 metrov. Za njih je bil položen celo rdeč tepih. Na mestu, kjer so šli v vodo in na mestu, kjer so prihajali iz vode. Za takšno dejanje si vsekakor zaslužijo rdeč tepih.

Čestitke vsem, ki so se podali v vodo! Vsaka jim čast!

Mogoče se naslednje leto tudi sam pridružim plavalcem!


( 0 Glasov )

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik