Od začetka septembra je v Celjskem mestnem parku odprto novo otroško igrišče. S pomočjo donatorjev, ki jih je zbral Teniški klub Celje, je Mestna občina uredila 56.000 evrov vredno igrišče. To čudo smo si morali ogledati od blizu.

Tako smo se včeraj dopoldne, ko smo bili doma samo Urh, Ula in jaz, enostavno odpravili v Celje. S parkiranjem ni bilo nobenega problema, saj je parking v samem parku. Nato smo se sprehodili do Ledene dvorane, kjer je mladina igrala hokejsko tekmo. A v dvorani nismo zdržali dolgo, saj je bil naš namen ogled igral.

Igrišče v Mestnem parku Celje

Na igrišču so postavljena igrala, ki so primerna za igro tako vrtčevskih kot tudi osnovnošolskih otrok. 

Mlajšim otrokom so namenjeni:

  • dve igrali na vzmet v obliki konjička,
  • nižja gugalna košara,
  • dve gugalnici, od tega ena z ograjo za malčke ter
  • veliki grad s štirimi stolpi, z igralnimi elementi na didaktičnih stenah, dvema toboganoma in povezovalnimi mostički.

Večje dinamično igralo pa je primerno za otroke starejše od osem let, saj so zavita plezalna lestev ter oprijemalni ročaji namenjeni plezanju, krepitvi gibalnih sposobnosti in ravnotežja.

Igrišče je še obdano z zaščitno ograjo in tako onemogočajo dostop recimo psom. Pomoč pri varovanju igrišča je ponudil tudi lastnik gostinskega objekta ob teniških igriščih, saj je otroško igrišče odprto vsak dan od 8. do 20. ure. Še pomemben podatek za huligane: Igrišče je nadzorovano tudi z video kamerami!

Dobra ura je minila, preden smo lahko nadaljevali naše potepanje po Celju. Logično, da sta otroka morala preizkusiti vse. Tudi na igrala za osnovnošolce sta se spravila... Igrišče je izvrstno, le oddaljenost od domačega kraja nam ne ustreza. Če pa bomo še kdaj šli mimo, pa se bomo mogoče ustavili.


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik