Zadnji dan v mesecu oktobru imajo tiste gospe z metlami, beri čarovnice, svoj praznik. Njihovo praznovanje smo šli preveriti na celjski grad. A prej se je bilo potrebno povsem pripraviti. Čarovnice le niso tako od muh in priti na njihov shod nepripravljen, verjetno ni najbolj idealna izbira.

Za začetek sta Urh in Andreja doma spekla muffine, nato smo Urh, Ula in jaz izrezljali eno ogromno bučo. Ni nam preostalo drugega, kot da smo pojedli muffine in čakali na večer, ko čarovnice dobivajo svojo moč. Preden smo odšli od doma, smo pred vrata postavili našo strašno bučo in se odpeljali proti Celju. Gneča na celjskem gradu nas ni motila, saj smo prišli zaradi coprnic, vitezov in ostale srednjeveške golazni, tudi tistih iz onostranstva ni manjkalo. Urha seveda ni bilo nič strah, Ula pa se je od začetka raje skrivala za mojim hrbtom. A ko je ugotovila, da so nekateri zombiji prav smešni, se tudi čarovnic ni več bala.

Halloween_048 Halloween_021

Ob vstopu na grajsko dvorišče smo plačali vstopnino in poleg vstopnice dobili tudi cekine, ter kartončke za otroške delavnice. Jupi, otroci bodo ustvarjali. Nato smo se napotili do srednjeveške tržnice, se malo razgledali in se podali na dvorišče mučilnice. Prav prijetno nas je pozdravil gospodič in nas s sočnimi srednjeveškimi zgodbami popeljal skozi mučilnico. Ogledali smo si tudi del otroške predstave in krenili proti otroškim delavnicam. Naša prva delavnica je bila izdelovanje duhcov iz papirnatih robčkov... Pri drugi delavnici sta si Urh in Ula naredila čarovniška klobuka. Pri tretji delavnici pa sta dobila vsak svojo poslikavo na obraz. Urh si je izbral pajkovo mrežo, Ula pa bučo. In imela sta opravljene tri delavnice, za kar je bila razpisana čarovniška nagrada. Obema je zelo pristajala, saj sta dobila vsak svoj čarovniški plašč.

Čarovniško opremljeni smo si ogeldali še dvoboj dobrega in črnega viteza, kjer je seveda zmagal dobri vitez, nato pa smo zapustili čarovnice in se veseli odpeljali z gradu.

Sicer se čarovniška zabava še ni končala, a na gradu so sledile grozote, ki verjetno komu ne bi prijale. Raje smo se odpeljali k babici, kjer sta naša dva mala čarovnika opravila posebni obred čaranja.

Halloween_030 Halloween_052

Doma nas je pričakal izjemen pajkec, kateremu smo zaželeli lep čarovniški pozdrav, ter ga pojedli! Njamsi, so dobri pajkeci.


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik