Vedno imamo dovolj energije za osvojitev kakšnega bližnjega nižjega hriba in tako je naš družinski vodič, ki ga imenujemo tudi Andreja, našel Čemšeniško planino.

Avto smo pustili pri hotelu na smučišču Prvine in se proti planini podali po prijetni, varni in fizično nenaporni poti. Po dobri uri hoje smo bili na mestu, kjer se strme senožeti Čemšeniške planine prelomijo v manjši, bolj raven svet, kjer se nahaja planinska koča na Čemšeniški planini. Kljub neprijaznemu vremenu nismo bili edini gostje, se pozna, da je bila nedelja. 

Cemseniska_planina_008

Od koče pred katero je veliko zunanjih lesenih miz je lep razgled na južno stran, a nas vreme ni razveselilo s pogledi. Pri koči je tudi ogromno prostora za igro, imajo tudi dve gugalnici, igrišče za kegljanje z visečo kuglo, skratka kar nekaj zadev. Osebje v koči je prijazno in vljudno. Hrana je zelo dobra, okusna in na voljo je dovolj velika izbira. Ponavadi 2 enolončnici, jabolčni zavitek, pivske klobase, pa še marsikaj drugega se dobi za pojest.

Po uživanju na vrhu in dobri malici smo se odpravili v dolino proti avtu. Za poslastico smo nabrali tudi ogromno štorovk, ki so sedaj že lepo vložene v kozarcih. Skupaj smo prehodili skoraj 7 km in imeli smo odličen nedeljski izlet.

 


( 2 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik