Ponovno smo obiskali vzrejno jahalni center Šeško v Socki, kjer smo se z gospo Fijavž dogovorili za terapevtsko jahanje.

V jahalnem centru še vedno 'domuje' terapevtski tim, ki ga sestavljajo Elizabeta Fijavž, specialna pedagoginja in terapevtka za izvajanje terapije s pomočjo konja, Damjan Fijavž, vodnik konja in islandski konj, Polla Zasavska. 

Terapevtsko_jahanje_008

Seveda je bila 'urica' namenjena Urhu. Najprej je Urh poskrbel za varnost, si s pomočjo Elizabete nadel čelado, nato pa je sledil pozdrav Polle, njeno spoznavanje, božanje, čiščenje konja po metodičnem postopku, in zajahanje konja. Sledile so razne vaje na konju, Urh se je celo sam spomnil ukazov in sam ukazval: Polla pojdi, Polla stoj... V tej polurci, ki je namenjena terapevtskemu jahanju, je Urh neizmerno užival! Toda kaj hitro je bilo na vrsti razjahanje. Seveda se je potrebno še konju zahvaliti in nato pospraviti čelado.

Tokrat je čelado prevzela kar Ula, saj je med Urhovim jahanjem komaj čakala, da bo tudi ona poskusila jahanje. Krog ali dva sta bila povsem dovolj, da je bila vsa vesela.

Se še vrnemo!


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik