Septembersko nedeljsko popoldne smo pobegnili na Roglo, ki leži v osrčju Pohorja na 1517 m.n.m. Z avtom do vrha, parkirali v bližini cerkvice, nato pa smo se opremili v pohodno opremo in smo ob prijetnem sončnem vremenu šli v raziskovanje.

Od hotela smo zavili proti vzhodu po pohodniški poti 1 do razglednega stolpa in v dokaj kratkem času smo bili pri 30 metrov visokem stoplu, na katerega se nihče od nas ni podal. Za stolpom smo zavili levo proti severu, kjer se pot spušča skozi gozd. Po približno treh prehojenih kilometrih smo prispeli do našega prvega cilja - koča na Pesku (planinski dom, 1387 m). Vse mize so bile zasedene, zato smo izkoristili gužvo in se tačas malo gungali. Nato smo si privoščili pozno nedeljsko kosilo in se napolnili z energijo. Nekateri z gobovo juhico, nekateri s pohorskim loncem in nekateri joto. Seveda ni manjkala tudi pohorska sladica.

Rogla_2012_005

Od Peska smo pot nadaljevali proti zahodu po cesti za Lovrenc na Pohorju. Po 700 m smo zavili s ceste, prečkali potok Radolnjo pri Mašin žagi in že bili pri akumulacijsko – ribiškem jezeru na Mašin žagi in s tem tudi pri spodnji postaji panoramske sedežnice Planja. Ja, kaj smo storili? Seveda nismo rinili peš v hrib, ampak smo se usedli na sedežnico in se prepustili udobju vzpona. Cena vožnje? Za pohodnike brezplačno! Lepa gesta upravljalcev. Kolesarji pa morajo plačat!

Rogla_2012_014

Na vrhu smo se še sprehodili v smeri proti Lovrenškim jezerom, a smo se kamlu obrnili, saj je bilo do jezer predaleč za naša dva nadobudneža, ki sta že bila utrujena. Drugič bomo krenili takoj proti Lovrenškim jezerom in prepričan sem, da bomo v kakšni uri pa pol ziher uspeli priti do njih. No, na vrhu Rogle smo morali iti še na adrenalinske sanke. Urh je šel z mano, Ula pa je hitro ugotovila, da bo morala še kakšen kruhec pojesti, da bo dovolj velika. Omejitev je namreč starost otroka 3 leta. Tako sva z Urhom opravila dve vožnji, prav tako Boris. Prva vožnja je potekala malenkost previdneje, druga vožnja pa na polno, saj sva ugotovila, da je varno. V drugo torej povsem brez zaviranja, razen na koncu, in hitro sva dosegla maksimalno hitrost 40 km/h. Ovinki so pri tej hitrosti enkratni, le škoda, da je proga tako kratka - komaj 1300m.

Popoldne se je počasi prevesil v večer in našega obiska na Rogli je bilo konec. Rezultat je bil otroško spanje v avtu do doma. Minilo je zopet enkratno popoldne z družino.


( 1 Glas )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik