Baška Voda ni tako mondeno letovišče, da bi v njem našli prestižne jahte, jadrnice,... se pa vseeno najde nekaj plovil, ki izstopajo iz povprečnosti.

Baska_Voda_090_plovila Baska_Voda_128_plovila

V Baški Vodi imamo možnosti videti Bullet Jet plovilo. To je posebna motorna jahta, ki ima prostora za 23 potnikov in navigatorja. Poganja ga motor, ki ima 880KM. Z njim vas popeljejo na divjo vožnjo po morju, saj lahko v trenutku naredi obrat kar za 360o. Cena? Ne me spraševat, ker me ni zanimalo. Je pa bilo fajn s plaže gledat vragolije, ki jih lahko izvaja.

Druga posebnost je plovilo Super Cat. Powerboat, proizvajalca Nor-Tech, model neznan, oziroma si nisem šel prebrati podrobnosti med njegovim dirkanjem po morju. Plovilo ima zmogljivost vožnje s hitrostjo več kot 140 milj/uro. Poganjata ga dva motorja, ki dajeta 2x1150 konjskih moči. Ima izjemne pospeške na mirnem morju in v 20 sekundah že doseže hitrost 60 milj na uro. Tovarniška najvišja hitrost je 142,3 milj/uro pri 5700 obratih na minuto. Osnovna cena takšnega plovila znaša približno 300.000€. Le kdo je revček s tem plovilom?

Poleg teh dveh posebnežev se kopiči motornih čolnov, ki vlečejo parasailerje, skuterjev, ki norijo po morju in tam pa tam pripluje mimo kakšna prestižna jahta.


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik