Parasailing predstavlja edinstveno aktivnost, ki je pravzaprav mešanica jadranja, jadralnega padalstva in padalstva. Ker smo bili na morju in je bilo ogromno parasailerjev, je Urh izrazil željo po vožnji, zato smo kratek čas dopusta namenili tudi tej aktivnosti.

Baska_Voda_286_parasailing

Sprehodili smo se do centra Baške Vode, kjer je ogromno ponudnikov parasailinga. Vsi imajo isto ceno, zelo podobne čolne, le motivi padalov so različni. Sploh nismo bili izbirčni. Vsi štirje smo se poleg navigatorja čolna in njegovega pomočnika vkrcali na motorni čoln, zraven je prisedlo tudi šest drugih ljudi, ki so prav tako šli na parasailing.

Z Urhom sva bila tretja na vrsti in takoj po pristanku prvih dveh sva dobila opremo, ki so nama jo nadeli pred poletom. Obleči si je potrebno reševalni jopič in poseben padalski sedež, ki je podoben reševalnemu pasu pri plezanju. Po polurnem kroženju in dvigu dveh parov parasailerjev sva bila na vrsti midva z Urhom.

Postavila sva se na vzletno mesto na čolnu. Pomočnik naju je pripel na padalo, nakar sva se mogla usesti na tla. Navigator čolna je dodal gas, pomočnik pa je aktiviral vitel. Kot bi mignil sva bila v zraku in ni minilo 3 minute, ko sva že občudovala lep razgled z vrha – na koncu je rekel, da sva bila nekje 130m±5m nad gladino. Po dobrih 10ih minutah se je najin polet počasi zaključeval. Spuščanje popestrijo še z namakanjem v morju in nato te potegnejo nazaj na čoln. Ne rabiš nobenih padalskih sposobnosti, ker te vitla potegne direktno na vzletno mesto.

Za eksperimentiranje v življenju ni nikoli prepozno in z Urhom sva bila navdušena, ker sva preizkusila parasailing. Z njim sva doživela trenutke letenja in jadranja, ki so naju pustili brez daha. Z višine sva ob brezvetrju uživala v lepotah Baške vode in Urh je bil povsem navdušen.

Če imate možnost, ne zamudite ogleda kraja tudi iz te perspektive! Fenomenalno je! Vprašajte Urha, če ne verjamete...

Naj navedem še ceno poleta: 125,00 HRK / osebo, kar niti ni tako hudo. Za primerjavo, v kakšnem času imajo za novo padalo, pa navajam še ceno padala za parasailing: od 1.300,00 eur naprej. Odvisno od velikosti.


( 3 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik