5. tradicionalni pohod Stari pisker je bil v nedeljo 27.5.2012. Kot vsako leto so ga tudi letos izvedli Občina Žalec, Združenje borcev za vrednote NOB, KS Griže ter Planinsko društvo Zabukovica. Del pohoda smo bil tudi mi. A le na koncu. Na proslavi in druženju.

Pohod_Borcev_003

V Celju se je ob 7.30 uri zbralo približno 150 pohodnikov in po kratkem ogledu Starega piskra so odšli proti Zabukovici. Kot se za pohod borcev spodobi, je na čelu je vihrala slovenska zastava, ki jo je nosil Pahole Jaka. Ob lepem vremenu in lepi poti ob Savinji so v 1,5 ure prišli do mostu v Kasazah, kjer je bil 15 minutni počitek in čas za okrepčilo. Pot so nadaljevali mimo Mirosana čez Porance v Zabukovico in naprej do Spomenika talcev v Pongracu.

Na cilj so ob spremljavi harmonike prispeli v času, ko se je ob 11. uri pričel pri spomeniku kulturni program, kjer se nas je zbralo cca 400. Ja, tudi mi. Za program so poskrbeli Godba na pihala iz Zabukovice, Januš in Božo - Ubrane strune, učenci OŠ Griže ter Planinski pevski zbor iz Žalca. Program pa je povezovala Danica Veligošek. Seveda so program popestrili številni praporščaki iz posameznih društev, pozdravna govora pa sta imela župan Janko Kos in predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Žalec Marjan Turičnik. Podpisana je bila tudi pristopna izjava veteranske organizacije Borcev za severno mejo generala Maistra.

Po proslavi je sledilo prijetno druženje, kjer je bilo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo.

Živeli!


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik