Mnogi Savinjčani in Laščani se že po tradiciji 1. maja odpravijo na pohod na Šmohor. Tudi mi smo si za prvomajski pohod izbrali Šmohor.

Smohor_za_prvi_maj_022

Seveda nismo šli zaradi tega, da bi slišali govornike, ampak smo šli zaradi sebe. Avto smo parkirali nižje ob cesti nekje v Zagrebenu in pot nas je vodila po makedamski cesti naprej v hrib. Po najstrmejšem delu smo ubrali asfaltno cesto, nato pa skoraj po grebenu nadaljevali mimo cerkve sv. Mohorja do koče na Šmohorju.

Na prireditvenem prostoru ni manjkalo dobrot, kot so golaž, čevapčiči,... (le vrsta je bila presneto dolga in jih nismo poskusili, kar za celotno množico ljudi sploh ni nič čudno, da je bila vrsta) raznorazne brezalkoholne in alkoholne pijače,... za dobro razpoloženje je poskrbel ansambel, ampak ne vemo kateri, ker smo bili predaleč od odra in se skrivali v senci!

Po hrani iz nahrbtnika, poležavanju in gunganju na gugalnicah, smo krenili v dolino, proti avtu. Skoraj po isti poti, le čez strmino smo jo tokrat ucvrli po travniku.

Prehodili smo približno 2,5 km v eno smer in Urhu moram čestitat za njegov novi planinski podvig, saj je vso pot premagal sam.

Živel prvi maj!


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik