Ko smo se potepali po obali Baške, smo se en dan odločili, da gremo na ogled podvodnega sveta. Vkrcali smo se na ladjo Sea Aquarium Explorer.

Krk_Baska_294

Po vkrcanju na ladjo iz luke Baška, smo se peljali na panoramsko vožnjo vzdolž obale do sidrišča na Zečevu - otoku galebov. Sledil je ogled podvodnega sveta iz sea aquarium salona in njihov potapljač je pripravil krajšo predstavo. Malo je plaval sem in tja, v rokah je imel veliko rakovico (mimogrede, ni je našel tam, temveč si jo je s sabo pripeljal) in pobral je še morsko kumaro, morsko zvezdo in školjko. Predstava je bila malo bolj mim in mi ni bila všeč. Če grem med plavanjem sam malo tavhat, vidim pogostokrat veliko več, kot je pokazal potapljač. Ko smo se v podvodnem salonu zvrstili vsi, je sledil povratek proti Baški.

Krk_Baska_182   Krk_Baska_183

A za začetek je bil povratek zelo spektakularen, saj smo zapeljali okoli otoka Zečevo, otroci pa so metali kruh v vodo. Seveda so ga zavohali galebi in ogromna jata je sledila ladji. Med vračanjem smo zavili še v veliko uvalo in panoramska vožnja se je končala v dobrih treh urah. Vse to za 150kn. In polna ladja. Mater služijo.

Krk_Baska_209

Sea Aquarium Explorer je ladja, ki vozi turiste na izlete v okolici Baške. Ladja ima tri palube in kapaciteto 120 putnikov. V svoji sestavi ima eno palubo, s katere se lahko opazuje podvodni svet in povsem pod površino vode. Prostor je klimatiziran in opremljen s steklenimi površinami za opazovanje. Druga paluba je opremljena s klimatiziranim salonom, ki ima plazma televizor, kuhinjo, toaletne prostore,...  Tretja paluba je namenjena za sončenje, deloma je pokrita in na njej je tudi prostor za navigacijo. Ima pa še eno platformo, ki ima vhod in izhod iz morja s tuši, tako da se lahko ljubitelji podvodnih aktivnosti tuširajo in koristijo svežo vodo.


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik