Letošnje leto smo si za oddih pred prvomajskimi prazniki izbrali mesto Baška, drugo največje naselje na otoku Krku. Tokrat za spremembo nismo bili sami ampak smo del prvomajskih počitnic preživeli v družbi prijateljev Bezjakov. Na pot smo se odpravili 26. aprila, ko dejansko še ni bilo nobene gneče. Zastoj smo imeli le pred Pivko zaradi del na cesti, a kljub temu smo v solidnem času prispeli v Baško. Po razpakiranju smo si skupaj naredili malico in nato smo morali it pogledat, kakšna je voda v bazenu. Super, sladkovodna. Ne pretirano hladna, pa tudi ne tako topla, da bi se brez skrbi pometali notri. A z malo veselja nam je vsem uspelo. Tako, bili smo sveži, polni skupnih pričakujočih dogodivščin.

Seveda smo si preko Relaxa rezervirali poceni varianto in za nekaj dni je bil hotel Corinthia naš dom. Hotel Corinthia ***, kot smo ga doživeli mi, ima prijazno osebje ter pestro ponudbo okusne hrane. Leži v neposredni bližini velike plaže in je sestavljen iz treh objektov in nekateri so si jih celo ogledali od ztnotraj, saj so zašli v napačno dvigalo, ki jih žal nikakor ni pripeljalo v naše nadstropje. Številne možnosti za rekreacijo ter sprostitev v novem wellness centru z bazenom in velikim otroškim igralnim vrtom ob bazenu nam je pričaralo nepozabno bivanje. Ob prijavi smo dobili celo brezplačne kupone za savno, a jih nismo uporabili, ker enostavno ni bilo časa. Pa mogoče drugič.

Krk_Baska_261

Naredili smo veliko sprehodov po mestu, se zabavali v večernem otroškem disku, preverjali dobrote restavracij (mimogrede, restavracija Cicibela ima odlično hrano), okušali sladolede, se sončili na plaži, namakali nogice v morje, tekli,... Sobotno popoldne smo se z ladjo popeljali na ogled podvodnega sveta, a o tem v naslednjem članku.

Bilo je enkratno, saj smo imeli odlično družbo. Bezjaki so v soboto zvečer spakirali in en dan smo ostali sami. Tudi sami smo se lepo zabavali, in nedelja je minila, kot bi mignil. Po zajtrku smo naredili dolgi sprehod, se posladkali s sladoledom in se odžejali, nato pa smo se podali še malo na plažo in ta pogumni smo se celo kopali. Mimogrede, morje je imelo samo 15oC. Evo dokaz: 

Krk_Baska_279

Naj omenim še to, da je bilo v četrtek, ko smo prispeli enkratno v hotelu, saj ni bilo nobene gneče in kakšnih 50 avtomobilov na parkirišču, v petek pa se je nagnetlo turistov in parkirišče je bilo zasedeno v nulo. To je pa pomenilo tudi ogromno gnečo pri zajtrku in pri večerji. Sovražim ogromne hotele, kjer gostje skoraj hodijo drug po drugemu.

A kljub temu je bilo izvrstno. Bezjaki, hvala vam, kam gremo naslednjič?

Aja, pozabili smo narediti eno skupinsko fotografijo iz Baške...

Baška, ki jo nekateri zaradi arhitekture smatrajo kot eno najlepših mest na obali, je drugo mesto po velikosti na kvarnerskem otoku Krku, ki je s Krškim mostom povezan s kopnim pri Kraljevici. Mesto se nahaja na jugovzhodni obali otoka, 19 km od mesta Krk, v prostranem Baškem zalivu. 

Danes je ob starem delu mesta zraslo novo turistično naselje, ki ima odlično povezavo z mestom Krk, otokom Rab in mestom Senj na obali. Največji turistični adut Baške, v bližini katere je bila najdena Bašćanska ploča, je njena 2 km dolga peščena plaža ter številni športno-rekreativni objekti (tenis, minigolf, nogomet, podvodni ribolov, potapljanje, jadranje).

Posebnost Baške je tudi 4 km dolga sprehajalna pot ob morju, vzdolž katere se nizajo gostinski objekti, primerna pa je tudi za vožnjo s kolesom, tek in rolanje. V okolici Baške se nahaja kar 14 označenih turističnih stez, poleg športnih objektov pa je Baška znana tudi po ohranjanju bogatega kulturno - zabavnega življenja, tradicionalne otoške zabave ter poletnih prireditev.

Prav zaradi teh razlogov se počitnice v Baški priporočajo družinam, ljubiteljem športa in mladim, željnim zabave. Skratka vsem, ki si želijo letovati v večjih turističnih mestih z raznovrstno in kvalitetno dodatno ponudbo.

 


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik