Prvi april in cvetno nedeljo smo izkoristili za pohod na Hom. Smer Šešče - Hom - Šešče. Dobili smo se po kosilu pri Branki in Ediju. Pridružil se nam je tudi Igor in skupaj smo jo mahnili v smeri Homa. Ula je sedela v nahrbtniku, saj jo je po kosilu utrudil spanec, Urh pa je ucvrl pot pod noge in sam premagal celotno pot. 

Lepo sončno in ne prevroče vreme je pripomoglo k uspešnemu vzponu našega Urha. Ja, seveda so bile del cilja tudi gugalnice na vrhu. Po kratkem počitku in požirku soka, sta oba lumpa že matrala gugalnice in skoraj tekmovala, kdo se bo višje gungal. Itak, da je zmagal Urh, a bi ga kmalu premagala gugalnica, ker se tako močno gunga, da se skoraj okoli zasuče...

Hom_prviapril_2012_030

Pot navzdol pa je minila malo drugače. Na začetku sem Urhu obljubil, da ga bom nesel v nahrbtniku in obljuba dela dolg. Nisem ga nesel daleč, ker nahrbtnik ne bi zdržal celo pot (beri, jaz in moja hrbtenica bi podlegla teži). Po strmem klancu je šel ven in nahrbtnik je celo pot ostal prazen. Ula je maširala z Andrejo, Urh pa z mano.

Po prihodu do asfalta pa si je Urh zadal svojo nalogo. Vzel mi je pohodne palice, katere sem prilagodil na njegovo višino in jo je mahnil povsem sam naprej. Občasno sem mu rekel kam naj zavije in je šel. Ko smo krenili na pot v gozd, sem pričakoval, da mi bo dal roko in bova šla skupaj, pa sem se zmotil. Čisto sam je nadaljeval pot. Ponekod zelo previdno in počasi, kjer je bila pot ozka, kamnita, s polno koreninami, strma, ... ampak jo je mahal kar naprej, sam. Vneto je poslušal moja navodila in težav nisva imela. Že res, da sva bila počasnejša od drugih, a vso pot do konca je nadaljeval v taknem načinu in jo premagal sam!

Hom_prviapril_2012_024

Bravo Urh, ponosen sem nate!

Tole ni prvoaprilska šala, vse je bilo res. A je vas kdo kaj 'naaprilil'?


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik