Na Vranskem se je v soboto odvil največji tradicionalni pustni karneval v Spodnji Savinjski dolini. V povorki je sodelovalo skoraj 40 skupin, ki so se sprehodile skozi osrednji trg.

Pust_Na_Vranskem_004

Kot vsako leto, so se tudi tokrat predstavile pustne maske, ki so navdih našle v aktualnih dogodkih preteklega leta. Nekatere so bile bolj izvirne kot druge. Med njimi ni manjkala razvpita italijanska ladja Costa Concordia, zakonca Karner, gradbena podjetja in Janševa dieta,... Strokovna komisija je imela zahtevno delo, ki je ocenjevala izvirnost in vložen trud v izdelavo mask.

Zmagalo je Športno rekreativno društvo iz Ločice pri Vranskem, ki je uprizorilo zmagovalni slalom Tine Maze. Člani so z zmago osvojili 800 evrov nagrade. Nagrado bodo podarili Dejanu Grilju, 27 letnemu domačinu, ki je pred več kot tremi leti v hudi delovni nesreči izgubil obe roki v nadlahti. Za nakup bionske proteze, ki bi mu olajšala življenje, sicer potrebuje 170 tisoč evrov.

Drugo nagrado s 400 evri so osvojili Rokovnjači iz Občine Lukovica, tretjo nagrado z 200 evri pa so si razdelili Gališki pust z masko Vikingi iz Galicije pri Žalcu.

Karneval si je ogledalo približno 3 tisoč ljudi.


( 1 Glas )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik