Je kdo pred nekaj dnevi tarnal, da ni zime? Pa smo jo dočakali. Z nizkimi temperaturami in tudi s snegom. Zato smo šli na Mrzlico. 

Če je mrzlo, naj bo 'ornk' mrzlo. 

Lep zimski pohod na nam najbližnji vrh, ki sega preko 1000 metrov. To je Mrzlica. S svojimi 1122 metri nadmorske višine je druga najvišja gora zasavskega hribovja in z nje je izjemen razgled, saj so vsi bližnji vrhovi precej nižji - v lepem vremenu se vidi pokrajina od Kamniških alp na zahodu, Koralp na severu, do Trdinovega vrha na jugu. Dejansko je cela Slovenija na dlani, saj se Mrzlica nahaja skoraj na sredini Slovenije.

Mrzlica je v zadnjih nekaj letih postala izredno priljubljena izletniška točka. Po nekaterih podatkih naj bi bila koča na Mrzlici celo najbolj obiskana planinska postojanka v slovenskem sredogorju. Kočo upravlja planinsko društvo Trbovlje in nudi 67 ležišč v 18 sobah. 

Na Mrzlico vodi vrsta poti – iz Trbovelj, Zabukovice, Matk, Podmeje, Prebolda,... in vse navedene poti nudijo pohodnikom širok razpon izzivov – od dolge poti iz Prebolda (4 ure) do položne in kratke poti s Podmeje (1,5 ure).

Zaradi zimskih razmer smo jo s Podmeje mahnili tudi mi: Sonja, Miran, Andreja in jaz.

Mrzlica_01_peti_feb_17

Temperatura je bila krepko v minusu, saj je pred izstopom iz avta kljub izjemno sončnemu vremenu termometer kazal kar -15 stopinj. Vendar nam mraz ni prišel do živega. Počasi smo jo mahali po shojeni zasneženi cesti in po dobri urci lahkotne hoje smo prispeli v kočo. Premraženi smo si naročili tople napitke in se po krajšem počitku odpravili nazaj proti dolini. Vrha nismo obiskali, saj se je medtem pooblačilo in navzdol nam je šlo neverjetno hitreje. Omamne reklame za gosilno Jager, ki so bile vrisane v sneg, nas niso premamile. Odpeljali smo se proti domu.

Kdaj ponovimo?


( 2 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik