Nekdanji maneken Alan Kobilica, ki je pred tremi leti čez noč ostal brez vida, je 29. novembra na ljubljanski fakulteti za šport predstavil center športnih dejavnosti Vidim cilj, ki je namenjen spodbujanju slepih k športnim aktivnostim. "Vidim cilj je center slepih športnikov in inspiracija mladim generacijam, ki prihajajo," je dejal Kobilica.

Vidim_cilj_043

Njegova glavna vloga v centru bo predvsem motivator in koordinator.  Bistvo centra je v sporočilu, ki ga Alen želi posredovati:"Tudi slepi so lahko vrhunski športniki. Slepi ne potrebujejo sočutja, ampak potrebujejo spoštovanje in ponos." Poleg pomoči pri plavanju pa bodo v centru spodbujali in pomagali tudi pri smučarskih treningih.

Vidim cilj je namenjen slepim, ki se ukvarjajo s športom ali si tega šele želijo, potrebujejo pa spodbudo in pomoč. Center bo spodbujal mlade slepe športnike k temu, da bodo telesno aktivni, da se bodo ukvarjali s športom, tako na rekreativnem ali profesionalnem nivoju. Ob koncu predstavitve projekta je pod vodstvom trenerjev in pomočnikov v bazenu fakultete potekalo prvo rekreativno plavanje v okviru centra »Vidim cilj«, ki so se ga udeležili otroci iz Zavoda za slepe in slabovidne Ljubljana.

S posebnim povabilom je bil na otvoritveni dogodek in prvo aktivnost povabljen tudi naš Urh. Ker je bil otvoritev centra na torek, kakšnih posebnih logističnih težav nismo imeli, saj smo vsak drugi torek v Ljubljani na Zavodu in tudi ta torek je bil 'naš' torek. Za spremembo smo tokrat šli v Ljubljano kot cela družina. Urh je najprej šel v vrtec na Zavodu s svojo spremljevalko, nato pa smo se ob 10. uri dobili skupaj in se v spremstvu Katjuše odpeljali pred Fakulteto za šport. V skupini najmlajših so bili naš Urh, Mia, Tim in Hana.

Vidim_cilj_028

Tiskovna konferenca je bila ravno na sredini, ko smo prispeli v dvorano. Po tihem smo se porazgubili v dvorani in prisluhnili Alenovim besedam. Po končani tiskovni konferenci je bilo v avli še skupinsko fotografiranje in otroci so dobili promocijska darila, ki jim bodo v pomoč pri plavanju. Nato pa so otroci odšli na prvo plavalno uro z Alenom in njegovimi pomočniki. Alen je na hitro spregovoril nekaj besed tudi z nami, a se mu je skoraj kot otrokom mudilo v bazen. Vstop na bazen je bil za medije prepovedan, prav tako za starše. Mediji s odšli v svoje hiše, da so čimprej razširili novico, starši pa smo si ta čas krajšali na svoj način. 

Po dobri uri smo se vrnili v prostore fakultete in čakali, da pridejo iz bazena. Pa smo se načakali. Otroci so z Alenom imeli še malico in po skoraj 45 minutah čakanja so le prišli iz garderbe. Vsi nasmejani, dobre volje in polni novega elana!

Želimo si, da bo lahko Urh čim večkrat obskal center, se športno udejstvoval in s športom napredoval. Center Vidim cilj pa naj dobro zaživi in uspešno vodi svoje naloge. Alen je poln zagona in nam je lahko vsem za vzor. Naj se mu njegov cilj uspešno uresniči in naj s paraolimpijskih iger prinese medaljo tako v plavanju kot v smučanju.

Plavanje z Alenom Kobilico pa si oglejte v članku Plavanje z Alenom Kobilico, ki je namenjen samo registriranim uporabnikom.

Nekaj odmevnih novic na spletu:


( 1 Glas )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik