Supetar na Braču ima kar nekaj stvari, ki pritegnejo otroke. sploh zvečer, ko so odprti zabaviščni parki...

Našega Urha je najprej potegnilo na bungee trampolin. Nato naprej na čoperja in na policijski motor. Ula je sprva samo opazovala, nato pa je tudi ona zbrala korajžo in se pridružila Urhu v avtomobilčkih...

Treba je bilo poskusit vse po vrsti. Da ja ne bi česa spustili. Seveda pa je kakšna stvar prišla na vrsto celo dvakrat ali večkrat.

Vsakdo se je že kdaj seznanil z dvoriščnim trampolinom, mnogo ljudi se tudi zaveda ekstremnosti bungee skokov (eng. bungee jumping), vendar pa je bungee trampolin (ki je neka sredina obeh športov) manj znan. Bungee trampolin združuje zabavo in razburljivo doživetje med samim skakanjem, ki pa je popolnoma varno, če se uporablja v skladu z nadzornikovimi navodili.

Nastavljiv pas, podoben tistemu pri bungee jumpingu, se pripne okrog pasu uporabnika. Temu pasu so dodane vrvi oz. elastike, ki vodijo do jeklene konstrukcije. Uporabnik nato lahko začne že narahlo skakati, nadzornik pa medtem vključi elektromotor, ki je povezan s temi vrvmi, in začne uporabnika nekoliko dvigovati. Dviguje ga toliko časa, kolikor je potrebno da glede na težo in izkušenost še vedno drži stik s podlago (trampolinom) in se lahko sam odriva. Ko je dosežena željena višina (tudi s strani uporabnika), lahko le-ta dosega visoke skoke.

Na bungee trampolinu lahko skačejo do 4 osebe hkrati in je zato primeren za velike zabavne dogodke, kot so razni sejmi, prireditve na državni in lokalni ravni.

Ko uporabljate bungee trampolin, elastične vrvi uporabijo kinetično energijo, ki vas potiskajo navzdol in jo pretvorijo v silo, ki Vas dejansko dviguje v zrak in Vam poveča skakalno moč ter omogoča, da ostanete v zraku dlje časa. Izvajate lahko prevale naprej in nazaj brez dolgoletnih izkušenj, kar pa je z normalnimi trampolini brez izkušenj skoraj nemogoče.

Odkar so se pojavili na trgu, so ti trampolini zelo pridobili na priljubljenosti. V drugih državah so najbolj pogosto uporabljen rekvizit v zabaviščnih parkih in na raznih prireditvah, seveda pa je bungee trampolin mogoče tudi najeti.

Verjetno še ne veste, vendar pa so bungee trampolini varnejši od navadnih trampolinov, saj je njihova uporaba nujno nadzorovana, medtem ko pri navadnih trampolinih te zagotovitve ni. Ob pravilni uporabi in upoštevanju napotkov nadzornika je bungee trampolin zabavna in adrenalinska izkušnja, varnejša in manj tvegana kot bungee jumping!


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik