Ko si enkrat na morju, imaš možnost občudovati razna plovila, ki plujejo po morju. Supetar ni ravno najboljša lokacija za prestižne jahte, se pa vseeno najde nekaj čolničkov, ki so vredni pogleda. Če ne drugega, je tudi trajekt zanimivo pogledat. Sploh v kombinaciji s senčniki in pedalinom. Koliko trajektov in pedalinov je na spodnji sliki?

Brac_221

Vodnih aktivnosti z raznimi prevoznimi sredstvi ne zmanjka. Cel dan laufajo kot norci. Čolni z blazinam, bananami in različnimi pripomočki za vlečenje... Skuterji sem in tja, divjanje, ustvarjanje valov, turistične vožnje. Najemodajalci služijo, saj je non stop vse v pogonu. Iztopa pa majhen rdeč čolniček Orca, katerega smo si enkrat celo sposodili. Dogodivščina, ki je verjetno ne bomo dolgo pozabili.

Že na štartu so se nekaj pogovarjali, da nekaj nagaja, a so nam ga vseeno posodili, za pol urce smo vplačali 150 HRK. In smo šli. Pardon, smo se peljali s tem čolnom Orca. Proti mestu. Deset minut proti mestu. Vmes kakšen krog za obrat in afnanje. Ko smo se obrnili in krenili v drugo smer, oziroma bolj proti sredini zaliva, proti Splitu, smo se nekaj časa peljali, potem pa motor izgubi moč. Crkne. Kaj pa sedaj? Bo treba na roke prižgat. Prvi poskus in gremo naprej. Nadaljujemo s potovalno hitrostjo in kar na enkrat spet... crkne. Poskus prižiganja motorja. Prvič. Nič. Drugič. Nič! Tretjič. Še vedno nič. Andreja že maha proti obali. No potem pa le kresne in gremo naprej. A v tistem se že pripelje lastnih na vodnem skupterju in praša, če nam je uspelo... Nadaljujemo. Super gre. Nato pa spet crkne. Gremo spet kurblat. Prvič, drugič, tretjič,...petnajstič, dvajsetič,... dost mam. Ne upali. Maham še jst.

Se pripelje tip na vodnem skuterju. Ja, ne gre. Nič ne bo. On ma prešvoh skuter. Gre po drugega. Komaj ulovi dva turista, ki z močnejšim skuterjem divjata sredi morja. Pride po nas. Najprej na skuter Urh in jaz. Vau, kakšna brzina. Kako to leti. Super izkušnja. In v trenutku sva na obali. Nato skoči še po Andrejo in Ulo. In kasneje še po Orco. Nam je sicer bilo vseeno, smo se pa za plačani denar peljali še s skuterjem. Bili smo ene 20 minut na Orci, ene 3 minute na skuterju, pa še 50 HRK smo dobili nazaj.

Kakorkoli, fajn je blo. Za drugič vemo, da si bomo sposodili tudi skuter!


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik