Po prekmurskem koncu je mnogo dobrih gostiln. Če pa se ti zalušta kaj domačega, prekmurskega, je Izletniška kmetija Puhan v Bogojini pravi naslov! V senčnem hladu dvorišča turistične kmetije Puhan se prijetno odpočijete, ob slastnih regionalnih jedeh in odličnem vinu pa osvežite in si naberete moči za nadaljnje raziskovanje lepot Prekmurja.

Kmetija_Puhan_005

Osnova kulinarične ponudbe Puhanovih je zdrava in pestra hrana tradicionalne prekmurske kuhinje. Surovine zanjo pridelajo na kmetiji v Černelavcih pri Murski Soboti. Opiranje na prekmursko kuhinjo seveda pomeni, da vam v prvi vrsti ponudijo prekmurske koline s krvavicami in bujto repo ali bograč. Pa tudi to, da vas prijetno presenetijo z dišečim pečenim krompirjem iz kmečke pečice, ki ga dopolnijo z ocvirki, maslom ali zaseko ali pa vam ponudijo dödöle – posebnost prekmurske prehrane, žgance iz krompirja in ostre pšenične moke z zabelo. Kraljici potic sta posolanka in prekmurska gibanica, lepo pa zadiši tudi kruh iz peči.

Vina, ki jih prideluje družina Puhan in ki jih neguje gospodar Jože, član Evropskega reda vitezov vina, so že pred dobrim desetletjem, ko so si pomurska vina šele začela utirati poti med vrhunska , dobivala izjemno visoke ocene na ocenjevanju na Radgonskem sejmu. Z novejšimi sortami zasajene površine so v zadnjih letih povečali, v velbani kleti pa ob lesenih sodih uredili prijeten prostor za pokušino odličnih vin redne in pozne trgatve. Puhanovi imajo 1,7 ha vinograda, zasajenega s sortami chardonnay, sivi pinot, renski rizling, kerner, traminec sauvignon in laški rizling, ki jih tudi stekleničijo. Klet je bila leta 1994 izbrana za najlepšo vinsko klet v Prekmurju. V obokani vinski kleti nas presenetijo umetniške stvaritve lastnika in njegovih slikarskih kolegov.

S tega mesta je prelep pogled na Plečnikovo cerkev v Bogojini.


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik