S potepanjem po Prekmurju smo se ustavili v Dobrovniku. Tam ima poslovne prostore podjetje Ocean Orchids, katerih glavna dejavnost je gojenje orhidej.

So edino podjetje s komercialno proizvodnjo orhidej falenopsis te velikosti v srednji in jugovzhodni Evropi. V 3 hektarje velikem rastlinjaku vzgojijo do 1.200.000 orhidej na leto.

Ocean_Orhids_016

V njihovih prostorih smo si ogledali veliki izbor orhidej. Prav tako smo se sprehodili po njihovem vrtu tropskih rastlin. V vrtu smo poleg številnih botaničnih vrst orhidej občudovali zanimive tropske in subtropske rastline iz celega sveta. V 6 metrov visokem objektu smo od blizu videli številne rastline, ki jih poznamo iz vsakdana: banane, avokado, vanilija, papaja, mango, ananas, ilang, taro, ingver, karambola ter številne druge. Očarala nas je tudi obsežna zbirka živopisanih flamingovcev (Anthurium) in pestra izbira vzpenjalk. Na 350m2 »džungle« z več kot 900 eksotičnih primerkov približno stotih rastlinskih vrst je ozračje prav soparno.

No, v prodajalni orhidej pa so si ženske mogle kupiti še spominček za domov...

 


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik