Nedeljski_izlet_003_HomDokaj lepo nedeljo smo izkoristili za potepanje po hribih in sprehod ob jezeru. Najprej smo se spravili na Hom. Ker je Urh prespal pri babici, smo za smer pohoda izbrali krajšo varianto in se z avtom zapeljali do parkirišča. Andreja je nesla Ulo v kengerujčku, jaz pa Urha v nahrbtniku. Že res, da je velik fant, da bi bil sposoben sam prehoditi celo pot, a ko bi ga videli, kako uživa v nahrbtniku... ne moreš biti takšen in mu rečt, da naj gre peš...

Na Homu smo si naročili pijačo, jo spili in se šli gungat. Te gugalnice so super, ker se zna Urh sam poganjat. Ula pa je tudi v kengerujčku ful uživala na gugalnici. In glej ga zlomka, ravno med gunganjem, čisto pod turnom, se kar na enkrat oglasijo zvonci. Morm priznat, da je bilo zelo glasno razbijanje in nikogar od nas ni motilo. Ura je poldne. Čas za kosilo. Povabljeni smo bili k babici.

Nedeljski_izlet_024_SlivniskoPo kosilu smo se spravili v avto in se odpeljali. Mimogrede, ta vikend smo imeli na razpolago testni avto - Dacia Sandero Stepway. Smer izleta je bilo Slivniško jezero. To pa zaradi tega, da bodo otroc po kosilu fajn zaspali v avtu. In res je bilo tako. Malo smo se vozili po tistih koncih, ker se je pripravljalo na nevihto, pa da nas ne bi dobilo na sprehodu...  Pa je nevihta res prišla. Kratka, z močnim vetrom, s točo, pravi naliv! Ko se je vreme umirilo smo parkirali pri pregradi Tratno in se sprehodili do jezera. Luštno urejen je Nivojev park, a je žal pod ključem.

Nedeljski_izlet_054_SmartinskoKer še Ura ni bila pozna in ker je še vedno bilo lepo vreme, smo se zapeljali še na Šmartinsko jezero. Parkirali smo pred glavnim parkingom ob sprehajalni poti, ki vodi iz Celja in smo se sprehodili do jezera in naprej do kopališča na vzhodni strani. Urejanje okolice jezera gre zelo dobro in verjetno po načrtih. Super je zrihtano. Folka pa tudi polno, saj je pešpot skoraj v celoti že povezana s Celjem. Da o zasedenosti parkinga ne govorim.

Ula je pridno spala v vozičku, Urh pa je skoraj vso pot prehodil sam. Z mojo pomočjo je hodil po ozkih hlodih, po ograjah, tekel,... Skratka, ni mu zmanjkalo moči. In takšen je naš Urh, ko je v formi! Ampak, na koncu pa je bil vidno utrujen, saj je skoraj vso pot nazaj do avta pretekel!

Dacia Sandero Stepway je všečen, cenovno ugoden avtomobil, v katerem se boste počutili kot gospodar avtomobila in terena, saj s svojo robustnostjo in načini upravljanja ne teži k kompliciranemu načinu uporabe.

Razlogov za nakup takšne Dacie je veliko. Za začetek je kar čedna, z rahlo dvignjenim podvozjem in z motno črnimi ter s 'kovinskimi' plastičnimi dodatki, zaradi katerih še petleten otrok posumi, da bi to lahko bil terenec. A kar takoj razčistimo: če podvozje dvignejo za centimeter ali dva in če dodajo malo lepotne plastike, še ne naredijo terenca.

Stepway zato ni in tudi noče biti terenec; je le avtomobil, s katerim je strah voznika pred kakim malo višjim pločnikom ali morda izbočenim kolovozom precej manjši. Hm ...

Torej: v marsičem je blizu sodobnim trendom zasnove in izvedbe, končna cena pa vseeno pusti močan pečat. Na primer: pri zapiranju vrat se sliši votel (cenen) zvok. Kot nekoč. Kljub presenetljivo čednemu zunanjemu videzu je po podrobnejšem ogledu očitno, da je oblikovalec moral skrbeti predvsem za cenejšo proizvodnjo.

Notranjost deluje ceneno: oblikovno staromodno, preveč sivo, preprosto obdelano in z uporabo cenenih materialov. In oprema je, kot rečeno, izjemno skromna, v nekaterih primerih celo preskromna.

Nekoliko manj občutljiv (za podlago), sorazmerno čeden, spodobno opremljen, dokaj praktičen, sprejemljivo zmogljiv ter zelo varčen avtomobil za spodobno ceno, a na račun osnovne varnosti, cenenosti zasnove in materialov ter opremljenosti glede na današnje standarde.

 


( 0 Glasov )

Dodaj komentar

Spletni bonton


Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.


Varnostna koda
Osveži


V spodnjem polju z miško sestavite sliko tako, kot je prikazana v zgornjem desnem kotu tega polja!Joomla CAPTCHA

Težave s prikazom galerije?

Zaradi hitrejšega prikazovanja slik smo prešli na drugačen način prikazovanja slik. V kolikor se vam galerija slik ne prikaže, vas prosimo, da enostavno vpišete komentar v tistem članku, kjer imate težave s prikazom slik. Težavo bomo poskusili odpraviti čim prej. Hvala za razumevanje!

PrijavaDonacije

Donirati je možno preko varnega sistema za plačevanje preko interneta Paypal.
Že vnaprej se zahvaljujemo za prispevek, ki ga bomo porabili za stroške naših podvigov in za ohranjanje naše spletne strani.

Prevajalnik

 

Kvaliteta fotografij

Prosim, da upoštevate, da so slike dokumentarnega značaja in da so bile posnete z neprofesionalno roko in kratkovidnimi očmi. Za morebitne pripombe avtorju nam lahko pišete.
Vse pravice zadržane, slike lahko uporabljate v lastne namene, prepovedano pa jih je objavljati ali kako drugače razmnoževati brez privolitve avtorja (kar naj ne bi predstavljalo problema).
To delo avtorja gic - G.Š. je ponujeno pod Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 2.5 Slovenija licenco.
Večina slik je tukaj z resolucijo 800 x 600, v kolikor pa bi si kdo želel originalno sliko (za razvijanje...), pa mi naj pošlje preko kontaktnega obrazca svoj elektronski naslov in ime slike, ki jo želi.
Nekatere galerije imajo dovoljen dostop samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Če še nimate svojega računa na naši spletni strani, si ga ustvarite in ogled vseh slik vam bo dovoljen!

Prosim, da upoštevate, da so slike dokumentarnega značaja in da so bile posnete z neprofesionalno roko in kratkovidnimi očmi. Za morebitne pripombe avtorju nam lahko pišete.

Večina slik je tukaj z resolucijo 800 x 600, v kolikor pa bi si kdo želel originalno sliko (za razvijanje...), pa mi naj pošlje preko kontaktnega obrazca svoj elektronski naslov in ime slike, ki jo želi.

Zadržanje pravic

Vse pravice zadržane, slike lahko uporabljate v lastne namene, prepovedano pa jih je objavljati ali kako drugače razmnoževati brez privolitve avtorja (kar naj ne bi predstavljalo problema).

Priznanje avtorstva